Πρόσωπα και Πράγματα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συζητήσεις για συνεργασία μεταξύ Μαρινόπουλου-Χόντου

Την πιθανότητα στρατηγικής συνεργασίας εξετάζουν αυτήν την περίοδο οι αλυσίδες Μαρινόπουλος και Χόντος, με αντικείμενο τη συνεργασία σε επίπεδο καταστημάτων. Ειδικότερα, οι δύο πλευρές εκτιμάται ότι θα οριστικοποιήσουν συμφωνία, βάσει της οποίας, η Μαρινόπουλος θα αποκτήσει παρουσία σε δύο εκ των υφιστάμενων καταστημάτων της Χόντος, στην οδό Πατησίων και στην οδό Ιπποκράτους. Με τον τρόπο αυτό, η μεν Μαρινόπουλος θα ενισχύσει έτι περαιτέρω το δίκτυό της χωρίς μεγάλο κόστος, η δε Χόντος, η οποία δεν βιώνει και την καλύτερη περίοδό της, ένεκα της κρίσης, θα ενισχύσει την επισκεψιμότητα στα πολυκαταστήματά της, αποκτώντας έναν ισχυρό εταίρο. Εφόσον επιβεβαιωθεί η σχετική κίνηση, η εφαρμογή της θα είναι άμεση, χωρίς μεγάλη καθυστέρηση.

18 μήνες χρειάστηκε η Lamda για χρήσεις γης στο ΙΒC

Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν 1,5 χρόνος έως ότου κατορθώσει η Lamda Development να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες χρήσεις για την αξιοποίηση του ακινήτων του πρώην IBC, το οποίο είχε αποκτήσει έπειτα από σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, αντί ποσού της τάξεως των 80 εκατ. ευρώ. Εντός της εβδομάδας εγκρίθηκε το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) για το εν λόγω ακίνητο, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει ως επέκταση του υφιστάμενου εμπορικού κέντρου Golden Hall στο Μαρούσι. Στο πλαίσιο της αξιοποίησης του ακινήτου, αναμένεται να δημιουργηθούν νέα εμπορικά καταστήματα επιφάνειας έως 2.000 τ.μ., χώροι εκδηλώσεων, παραστάσεων, εστίασης και γραφείων, σε επιφάνεια έως 3.000 τ.μ., όπως επίσης και το Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης, το ΕΣΧΑΔΑ προβλέπει και υπόγειο χώρο στάθμευσης 250 θέσεων.

Χαρτοφυλάκιο 84 ακινήτων αγόρασε η σουηδική Κungsleden

Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η συμφωνία για την απόκτηση ενός χαρτοφυλακίου 84 επαγγελματικών ακινήτων από την Kungsleden. Η επενδυτική εταιρεία θα καταβάλει το ποσό των 619 εκατ. ευρώ στην GE Capital, που ήταν ο μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης των ακινήτων, τα οποία βρίσκονται στη Σουηδία. Η απόκτηση του εν λόγω χαρτοφυλακίου εξυπηρετεί τη νέα στρατηγική της Kungsleden, η οποία στρέφεται πλέον σε υψηλής ποιότητας κτίρια γραφείων σε περιοχές οικονομικής ανάπτυξης. Σχεδόν το 70% των ακινήτων βρίσκονται σε τρεις πόλεις, τη Στοκχόλμη, το Γκέτεμποργκ και το Μάλμε. Με την προσθήκη των εν λόγω γραφειακών χώρων, το μερίδιο της συγκεκριμένης κατηγορίας ακινήτων στο συνολικό χαρτοφυλάκιο της Kungsleden θα αυξηθεί από το 39% στο 50%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή