ΣΗΜΕΡΑ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιο επίδομα δικαιούνται φέτος οι μακροχρόνια άνεργοι

Διευρύνονται τα ηλικιακά κριτήρια παροχής του επιδόματος μακροχρόνια ανέργων. Το επίδομα, μηνιαίου ύψους 200 ευρώ και μέγιστης διάρκειας ενός έτους, το λάμβαναν έως τις 31.12.2013 άτομα ηλικίας 45-65 ετών, που παρέμεναν επί 12 συνεχείς μήνες εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ. Από 1.1.2014, το επίδομα, η διάρκεια και το ύψος του οποίου παραμένουν απαράλλακτα, θα μπορούν να το λάβουν άτομα από 20-66 ετών. Ωστόσο, το οικογενειακό εισοδηματικό κριτήριο γίνεται πιο σφιχτό – μειώνεται από τις 12.000 στις 10.000 ευρώ.

Ερχεται καταιγίδα 200.000 φορολογικών ελέγχων

Μπαράζ ελέγχων που θα ξεπεράσουν τους 200.000 σχεδιάζει για το 2014 η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με στόχο να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα και να περιοριστεί η φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο που εκπονεί ο γενικός γραμματέας κ. Χάρης Θεοχάρης οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στις λίστες με τα εμβάσματα, καθώς και σε άλλες λίστες που έχουν περιέλθει στις ελεγκτικές αρχές της χώρας βάσει της διεθνούς συνεργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή