Ξεκινούν οι εκπτώσεις στις 13 Ιανουαρίου

Ξεκινούν οι εκπτώσεις στις 13 Ιανουαρίου

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρεμιέρα κάνουν την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014. Οπως προβλέπει ο πρόσφατος νόμος 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν πλέον τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και όχι στις 15 Ιανουαρίου, όπως παλαιότερα.

Επιπλέον, βάσει του νέου νομοθετικού πλαισίου, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου –την πρώτη Κυριακή, δηλαδή, της εκπτωτικής περιόδου– επιτρέπεται να λειτουργήσουν όλα τα εμπορικά καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους.

Σύμφωνα με τον νόμο, η αναγραφή διπλής τιμής, πριν και μετά την έκπτωση, είναι υποχρεωτική. Αντιθέτως, η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται, αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.

Στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Ειδικότερα, για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 10.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή