Το Ελεγκτικό Συνέδριο φρενάρει την πώληση των 28 ακινήτων

Το Ελεγκτικό Συνέδριο φρενάρει την πώληση των 28 ακινήτων

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωρινό «μπλόκο» από το Ελεγκτικό Συνέδριο στη σύμβαση πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 κτιρίων του Δημοσίου που συμφωνήθηκε πρόσφατα στο ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου, κοινοποιήθηκε χθες στο ΤΑΙΠΕΔ πράξη του αρμόδιου τριμελούς κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία κωλύεται προσωρινά η υπογραφή της σύμβασης πώλησης και μίσθωσης των 28 ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου. Το Ταμείο, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, θα ασκήσει αίτηση ανάκλησης κατά της εν λόγω πράξης, εντός της νόμιμης προθεσμίας.

Η σχετική συμφωνία αφορά την πώληση και λειτουργική μίσθωση των εν λόγω κτιρίων από το ελληνικό Δημόσιο για τα επόμενα είκοσι χρόνια.

Πλειοδότριες του διαγωνισμού έχουν ανακηρυχθεί η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ. Το αντίτιμο της πώλησης έχει οριστεί σε 261 εκατ. ευρώ και το ετήσιο μίσθωμα σε περίπου 25 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ η καθυστέρηση έχει προσωρινό χαρακτήρα και ότι τελικά οι σχετικές συμβάσεις θα υπογραφούν στις επόμενες εβδομάδες.

Χαρακτήριζαν δε συνήθη τη διαδικασία κατά την οποία τα μέλη του Ελεγκτικού Συνεδρίου ζητούν περαιτέρω στοιχεία για τον έλεγχο των προς υπογραφή συμβάσεων. Πρόσθεταν μάλιστα ότι η συγκεκριμένη εμπλοκή έπρεπε να γνωστοποιηθεί, κυρίως για την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού που σκοπεύει να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στη Eurobank Ρroperties.

Για τον λόγο αυτό υπήρξε και σχετική ανακοίνωση προς το Χ.Α. από την πλευρά της διοίκησης της Eurobank Properties. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει, ότι ενημερώθηκε χθες το απόγευμα από το ΤΑΙΠΕΔ ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο κωλύει προσωρινά την υπογραφή των ανωτέρω συμβολαίων.

Προσθέτει ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα ασκήσει αίτηση ανάκλησης εντός της νόμιμης προθεσμίας, έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα υπάρχοντα κωλύματα και ότι η Εταιρεία θα ενημερώσει αμελλητί το επενδυτικό κοινό για οποιεσδήποτε άλλες εξελίξεις για το θέμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή