Εν συντομια

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλη Ιανουαρίου το ετήσιο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ

Στις 25 Ιανουαρίου θα λάβει χώρα το 31ο ετήσιο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ, όπου θα τεθούν όλα τα φλέγοντα ζητήματα, κυρίως φορολογικά, που απασχολούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά και τους επαγγελματίες του κλάδου. Εκ των πραγμάτων, στο επίκεντρο θα βρεθεί ο νέος φόρος ακινήτων, ο οποίος, όπως τονίζει η ΠΟΜΙΔΑ, θα επιβληθεί επί ανύπαρκτων αντικειμενικών αξιών, επί απρόσοδων οικοπέδων και ακινήτων, προβλέποντας πρόστιμα, κατασχέσεις και ποινές φυλάκισης σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα πληρωμής των σχετικών οφειλών. Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΟΜΙΔΑ θα καταθέσει πρόταση αποποινικοποίησης της αντικειμενικής αδυναμίας πληρωμής των οφειλών, ενώ θα τεθεί και ζήτημα αντισυνταγματικότητας του νέου φόρου και πιθανής δικαστικής προσφυγής για την ακύρωσή του. Επίσης, θα συζητηθούν ο φόρος υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων, με το τεκμήριο αγοράς ακινήτων να υπολογίζεται επί της αντικειμενικής αξίας, η αυτοτελής φορολόγηση μισθωμάτων και η εκχώρηση ανείσπρακτων μισθωμάτων στο Δημόσιο.

Επεκτείνει το δίκτυο καταστημάτων η Τiger

Μπορεί να παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα στην αγορά των εμπορικών ακινήτων, υπάρχουν όμως και αλυσίδες που διαβλέπουν ευκαιρίες ανάπτυξης του δικτύου τους. Μία από αυτές είναι και η δανικής προέλευσης Tiger, η οποία προσφέρει ευρεία γκάμα οικονομικών προϊόντων κάθε είδους (στα πρότυπα της εγχώριας Jumbo). Η εν λόγω αλυσίδα, η οποία διαθέτει παρουσία σε 18 χώρες, έχει αρχίσει να επεκτείνεται και στην ελληνική αγορά, αξιοποιώντας την πληθώρα των διαθέσιμων χώρων και τις χαμηλές τιμές ενοικίασης. Η πιο πρόσφατη κίνηση αφορά τη λειτουργία καταστημάτων στην οδό Ερμού, σε ένα κατάστημα συνολικής επιφάνειας 270 τ.μ., που μέχρι πρότινος φιλοξενούσε την αλυσίδα ρουχισμού Gap. Επιπλέον, στην Αθήνα, η Tiger έχει παρουσία σε Καλλιθέα και Νέα Ιωνία. Επίσης, διατηρεί σημεία πώλησης σε Θεσσαλονίκη (τρία τον αριθμό) και Λάρισα, ήτοι συνολικά επτά καταστήματα. Στην ελληνική αγορά, η αλυσίδα έχει προχωρήσει σε συνεργασία με τον επιχειρηματία κ. Π. Αμανατιάδη, με τη βοήθεια του οποίου σχεδιάζεται η περαιτέρω επέκταση του δικτύου των καταστημάτων. Απώτερος στόχος είναι το 2015, το δίκτυο να έχει υπερδιπλασιαστεί, αγγίζοντας τα 15 καταστήματα πανελλαδικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή