Βενιζέλος: Αδρανής στην Αλβανία ο λογαριασμός με 2,5 εκ. ευρώ που είχε καταθέσει η Ελλάδα

Βενιζέλος: Αδρανής στην Αλβανία ο λογαριασμός με 2,5 εκ. ευρώ που είχε καταθέσει η Ελλάδα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τον Ιανουάριο του 2002 έχει κατατεθεί από την Ελλάδα ποσό 2,5 εκατ. ευρώ σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Αλβανίας, για την ανέγερση νέου κτιρίου Εθνικού Θεάτρου στα Τίρανα και έκτοτε ο λογαριασμός παραμένει αδρανής.

Τα παραπάνω διευκρινίζει σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι «από πλευράς μας θεωρούμε σημαντική την υλοποίηση του έργου αυτού, λόγω της υψηλής συμβολικής αξίας που θα προσδώσει στις διμερείς πολιτιστικές σχέσεις με τη φίλη και γείτονα χώρα».

Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ακόμη ότι τον Δεκέμβριο του 2001, στο πλαίσιο Διμερούς Συμφωνίας Αναπτυξιακής Συνεργασίας Ελλάδος-Αλβανίας, η χώρα μας είχε αναλάβει να στηρίξει με το ποσό αυτό την ανέγερση του νέου κτιρίου του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας, και αναφέρει ότι είχε προηγηθεί, σχετικά με το ζήτημα αυτό, κοινή δήλωση των τότε πρωθυπουργών των δύο χωρών, κκ Σημίτη και Μάικο, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα, στις 12 Νοεμβρίου 1998.

Το έγγραφο του υπουργού Εξωτερικών διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, η οποία είχε καταγγείλει ότι «την ώρα που ο πολιτισμός εντός των συνόρων στενάζει, εκατομμύρια ευρώ μοιράζονται σε όμορες χώρες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή