Νέο σκάνδαλο στη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων

Νέο σκάνδαλο στη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ακόμη κρούσμα διαφθοράς στην «αμαρτωλή» Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων εντοπίζει πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Σύμφωνα με το πόρισμα, το οποίο διαβιβάστηκε στις 2 Ιανουαρίου στο υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, 11 υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων εμφανίζονται να έχουν προβεί σε σωρεία παρατυπιών σε ό,τι αφορά τη διαδικασία ελέγχου ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων στον νομό Μεσσηνίας, η οποία είχε υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο προκειμένου να λάβει επιχορήγηση ύψους 13,5 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση αφορά την περίοδο 2010-2011 και σύμφωνα με το πόρισμα διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι υπάλληλος έδωσε προκαταβολή της επιδότησης ύψους 3 εκατ. ευρώ πριν ο επενδυτής προσκομίσει την απαιτούμενη εγγυητική επιστολή.

Επιπλέον, μέρος της επιχορήγησης που είχε εκχωρηθεί σε τράπεζα, προκειμένου η εταιρεία να λάβει δανειοδότηση για την υλοποίηση της επένδυσης, κατεβλήθη παρανόμως από τους υπαλλήλους στον επενδυτή και όχι στην τράπεζα. Αλλη μία διαπίστωση είναι πως υπάλληλοι ενέκριναν επιλέξιμες δαπάνες χωρίς να έχουν προσκομισθεί τα απαιτούμενα τιμολόγια ή αυτά προσκομίστηκαν με ημερομηνία μεταγενέστερη των ελέγχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους 11 υπαλλήλους που ελέγχονται πειθαρχικά είχε εμπλακεί και σε υπόθεση της περιόδου 2011-2012 που αφορούσε σε χρηματισμό για ανάλογη τουριστική επένδυση. Στο υπουργείο Ανάπτυξης συγκροτείται πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο θα κρίνει την τύχη των υπαλλήλων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή