Εξάμηνη παράταση για την καταβολή συντάξεων αναπηρίας

Εξάμηνη παράταση για την καταβολή συντάξεων αναπηρίας

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Παρατείνεται για ένα εξάμηνο η καταβολή των συντάξεων αναπηρίας σε όσες περιπτώσεις εκκρεμεί η εξέταση από τις υγειονομικές επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης (ΚΕΠΑ). Χθες το ΙΚΑ ανακοίνωσε πως σε όσες περιπτώσεις οι συνταξιούχοι έχουν ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% και το σχετικό δικαίωμα έληξε ή θα λήξει έως τις 28 Φεβρουαρίου, θα παραταθεί η καταβολή της σύνταξης για ένα εξάμηνο εφόσον εκκρεμεί επανεξέταση.

 
Η σχετική διάταξη εφαρμόζεται και για όσους συνταξιούχους είχαν τύχει της προηγούμενης εξάμηνης παράτασης και δεν έχουν ακόμα εξεταστεί από τις υγειονομικές επιτροπές.
 
Η πρώτη καταβολή σύνταξης θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου και θα δοθούν αναδρομικά και τα ποσά που οφείλονται. Σημειώνεται πως κατά το χρονικό διάστημα παράτασης της χορήγησης των συντάξεων λόγω αναπηρίας, εξακολουθεί να παρέχεται ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή