Σχεδιάζονται αλλαγές για τις λαϊκές αγορές

Σχεδιάζονται αλλαγές για τις λαϊκές αγορές

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εσοδα άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ εκτιμούν οι χονδρέμποροι ότι χάνει το κράτος από το παρεμπόριο οπωροκηπευτικών. Την εκτίμηση αυτή έκαναν χθες οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών (ΣΕΚΛΑ) σε ειδική εκδήλωση, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι το παρεμπόριο οπωροκηπευτικών ανθεί τόσο στις λαϊκές αγορές όσο και σχεδόν έξω από τις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Λαχαναγοράς στην περιοχή του Ρέντη.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τις λαϊκές αγορές, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΣΕΚΛΑ, ποσοστό περίπου 30% αυτών που παρουσιάζονται ως παραγωγοί στις λαϊκές αγορές δεν μπορεί να πιστοποιηθεί ότι πρόκειται πράγματι για παραγωγούς.

Τα προβλήματα στις λαϊκές αγορές και συνολικά του υπαίθριου παρεμπορίου θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει με νομοσχέδιο το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από τον κ. Κωστή Χατζηδάκη, θα έχει ψηφισθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014.

Προκειμένου, πάντως, να πατάξει το παρεμπόριο, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει μεταξύ άλλων «παγώσει» την έκδοση νέων αδειών για τις λαϊκές αγορές, ενώ τον ερχόμενο Οκτώβριο, όπως προβλέπεται από το ισχύον νομοθετικό καθεστώς, θα επανεξεταστούν όλες από μηδενική βάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή