ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Π. Γερμανός: Εταιρεία του επέστρεψε στο δημόσιο ποσό 2 εκ. δολ. και 1 εκ. ευρώ

p-germanos-etaireia-toy-epestrepse-sto-dimosio-poso-2-ek-dol-kai-1-ek-eyro-2002436

Στην κατάθεση ποσού 2 εκατ. δολαρίων και 1 εκατ. ευρώ, πλέον των νομίμων τόκων, υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, προχώρησε σύμφωνα με δήλωσή του ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός.

Όπως επισημαίνει ο κ. Γερμανός, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για εμπλοκή του σε διακίνηση παρανόμων κεφαλαίων, το καλοκαίρι του 2012, από σχετικό δημοσίευμα, διαπίστωσε ότι μια από τις εταιρείες που ερευνώντο από τις ελληνικές αρχές για διακίνηση ποσού σχετιζόμενου με τη δικαστική έρευνα για τα εξοπλιστικά, ήταν εταιρία συμφερόντων του.

Ο κ. Γερμανός, χωρίς καθυστέρηση, επισκέφτηκε τις ανακριτικές αρχές και ενημέρωσε ότι η εν λόγω εταιρεία (σ.σ. η οποία όπως διευκρινίστηκε κατόπιν επικοινωνίας είναι η LUDWIG SA) είναι δική του, παραιτούμενος ρητά του τραπεζικού απορρήτου του Λουξεμβούργου.

Παράλληλα, ο κ. Γερμανός εξήγησε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα εμπλεκόμενα στην έρευνα πρόσωπα. Προσκόμισε, δε, έγγραφα, από τα οποία πιστοποιείται αδιαμφισβήτητα ότι το ποσό αυτό αποτελούσε μερική αποεπένδυση κεφαλαίων ύψους 2 εκατ. δολ. και 1 εκατ. ευρώ, που είχε επενδυθεί στις εταιρείες του το έτος 2001/2002 μέσω ελβετικής επενδυτικής εταιρείας.

Στη δήλωσή του ο κ. Γερμανός τονίζει επίσης πως διευκρίνισε ότι η εντολή επιστροφής του ερευνώμενου ποσού και κατάθεσής του στον συγκεκριμένο λογαριασμό, του δόθηκε από την ελβετική επενδυτική εταιρεία, χωρίς ποτέ να διανοηθεί ότι επρόκειτο περί κεφαλαίων παράνομης προέλευσης.

Τα ανωτέρω επιβεβαιώθηκαν πλήρως με μάρτυρες και έγγραφα.

Παράλληλα, με δική του πρωτοβουλία και εφόσον πληροφορήθηκε από τις δικαστικές αρχές την αληθή προέλευση των χρημάτων, ο κ. Γερμανός, προέβη στην κατάθεση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου του συνολικού ποσού που έλαβε το 2001/2002, πλέον των νομίμων τόκων.

Κατόπιν των εξηγήσεων αυτών, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίστηκε η μη επιβολή σε βάρος του Π. Γερμανού του παραμικρού περιοριστικού όρου.