ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χ. Ράιχενμπαχ: Πρόοδος στην Ελλάδα, αλλά «εν μέρει εντυπωσιακή»

ch-raichenmpach-proodos-stin-ellada-alla-en-merei-entyposiaki-2002606

Μια αρκετά θετική εικόνα της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης παρουσιάζει ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ (Task Force) Χόρστ Ράιχενμπαχ, σε δηλώσεις του προς τη γερμανική μηνιαία οικονομική επιθεώρηση Capital, μεταδίδει η Deutsche Welle.

Η εικόνα που σκιαγραφεί ο κ. Ράιχενμπαχ είναι αρκετά διαφοροποιημένη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, όπως παρατηρούν οι συντάκτες του άρθρου.

Το Capital τονίζει, μάλιστα, ότι μετά την έντονη κριτική που ασκήθηκε στην Αθήνα για τις καθυστερήσεις στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, η Κομισιόν αναθεωρεί τώρα την αξιολόγησή της για τη μεταρρυθμιστή πολιτική στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο Χορστ Ράιχενμπαχ εξαίρει το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά λέγοντας ότι η κυβέρνηση αυτή είναι διατεθειμένη να υλοποιήσει την τεχνική βοήθεια που της προσφέρεται και πως η προθυμία που επιδεικνύει για συνεργασία είναι σε πολλούς τομείς μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Ο επικεφαλής της Taskforce παραδέχεται ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις χρειάζονται χρόνο, προσθέτει όμως ότι η πρόοδος στην Ελλάδα είναι εν μέρει «εντυπωσιακή», κυρίως στο χώρο της υγείας. Τονίζει ωστόσο ότι απαιτούνται και άλλες μεταρρυθμίσεις, όπως είναι για παράδειγμα ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης.