Πόσα ξοδεύουν οι ταξιδιώτες στη Θεσσαλονίκη

Πόσα ξοδεύουν οι ταξιδιώτες στη Θεσσαλονίκη

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποσοστό 93% των ταξιδιωτών που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη για αναψυχή και 91% για επαγγελματικούς λόγους θα προτείνει την πόλη ως τουριστικό προορισμό σε συγγενείς και φίλους. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία μεγάλης έρευνας για την ικανοποίηση των πελατών της πόλης και απόδοσης των ξενοδοχείων το 2013 που διενήργησε η Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης με την Gbr Consulting.

Ο ταξιδιώτης που επισκέπτεται την πόλη για αναψυχή δαπανά κατά μέσον όρο ανά την ημέρα 70,58 ευρώ, εκ των οποίων 22,6 ευρώ για αγορές, 19,5 ευρώ στα εστιατόρια και καφέ, 13,4 ευρώ στα αξιοθέατα και για διασκέδαση. Ο ταξιδιώτης που επισκέπτεται τη πόλη για δουλειά ή συνέδριο δαπανά 62,2 ευρώ, εκ των οποίων 23,7 ευρώ για αγορές, 16 ευρώ στα εστιατόρια και καφέ, 9,2 ευρώ στα αξιοθέατα και για διασκέδαση.

O πρόεδρος της Ενωσης Α. Θωμόπουλος ανέφερε ότι δεν αποφεύχθηκε πέρυσι η κάμψη στην πληρότητα των μονάδων (-4,3% για το δεκάμηνο) αλλά και η πτώση της μέσης τιμής δωματίου (-5%) η οποία έφθασε στα κατώτερα επίπεδα από το 2007, κατατάσσοντας τη Θεσσαλονίκη στη χαμηλότερη θέση μεταξύ 26 ευρωπαϊκών πόλεων.

Τα sites όπως το tripadvisor είναι η σημαντικότερη πηγή για την προετοιμασία του ταξιδιού. Το ήμισυ των τουριστών αναψυχής κάνει online κράτηση και σχεδόν 8 στους 10 χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα. Και στις δύο ομάδες το facebook είναι το πιο δημοφιλές δίκτυο και ακολουθούν youtube και twitter. Το linkedin είναι πιο δημοφιλές στην κατηγορία των επιχειρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή