Κατασχέθηκαν 10,8 εκατ. προϊόντα παρεμπορίου

Κατασχέθηκαν 10,8 εκατ. προϊόντα παρεμπορίου

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 10,8 εκατ. απομιμητικά και άλλα προϊόντα παρεμπορίου κατασχέθηκαν το 2013, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΑΠ).

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου, οι κατασχέσεις που έγιναν πέρυσι παρουσιάζουν αύξηση κατά 425% σε σχέση με το 2012, έτος κατά το οποίο κατασχέθηκαν 2.052.483 τεμάχια.

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν όμως πέρυσι και οι έλεγχοι για την πάταξη του παρεμπορίου. Ειδικότερα, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (Ελληνική Αστυνομία, Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, τελωνεία, υπουργείο Ανάπτυξης, Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου) πραγματοποίησαν 131.349 ελέγχους το 2013 έναντι 24.700 το 2012 (αύξηση 431%).

Για το 2014 προβλέπεται ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες πάταξης του παρεμπορίου και της διακίνησης απομιμητικών – παραποιημένων προϊόντων, που συμβάλλουν στη φοροδιαφυγή, πλήττουν το υγιές εμπόριο καθώς υποθάλπουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή