Ολλανδία: Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά

Ολλανδία: Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη Βρετανία που πήρε απόφαση να θέτει υπό καθεστώς καραντίνας όσους επιστρέφουν από επτά ελληνικά νησιά και η ολλανδική κυβέρνηση αυστηροποίησε την ταξιδιωτική οδηγία προς όλα τα νησιά της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας τοποθέτησε στην πορτοκαλί λίστα τα νησιά, αποθαρρύνοντας τους πολίτες της από το να τα επισκεφθούν, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Με βάση αυτή την απόφαση που τέθηκε σε ισχύ από σήμερα, όλοι όσοι επιστρέφουν στην Ολλανδία από τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

Οσον αφορά τα ταξίδια προς την ηπειρωτική Ελλάδα το ολλανδικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως επιτρέπονται αλλά οι ταξιδιώτες πρέπει να γνωρίζουν τους κανόνες και τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και να τα τηρούν.

Υπενθυμίζεται πως χθες η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε πως από τις 6 το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) όσοι επιστρέφουν από Κρήτη, Μύκονο, Σαντορίνη, Ζάκυνθο, Λέσβο, Τήνο και Σέριφο, μπαίνουν στην «κόκκινη λίστα» του Ηνωμένου Βασιλείου, άρα θα υπομένουν 14ήμερη καραντίνα.

Την ίδια ώρα τα εισιτήρια για μια πτήση πίσω στη Βρετανία, πριν την εφαρμογή της καραντίνας, έχουν αναχθεί σε «μαγικά χαρτάκια», αφού έως και 60.000 Βρετανοί δίνουν μάχη για έγκαιρη επιστροφή στην πατρίδα τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail την Τρίτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ελληνας υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, χαρακτήρισε ατυχή την απόφαση των Βρετανών, σημειώνοντας πως δε δικαιολογείται από τα επιδημιολογικά στοιχεία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή