Τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η στροφή των επενδυτών προς το ασφαλές καταφύγιο του κρατικού χρέους κρατάει σε χαμηλά πολλών μηνών τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, εν μέσω ανησυχιών για τον οικονομικό αντίκτυπο ενός δεύτερου κύματος έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού. Η τάση αποκλιμάκωσης διεθνώς, αλλά και η αναζήτηση υψηλότερων αποδόσεων, διατηρούν αμείωτο το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα, με τις αποδόσεις να παραμένουν κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε στο 1,1%, πολύ κοντά στο ιστορικό ναδίρ της προηγούμενης συνεδρίασης όπου είχε υποχωρήσει κάτω από το φράγμα του 1%. Το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου διαμορφώθηκε στις 152 μονάδες βάσης.

Κοντά σε ιστορικά χαμηλά παραμένουν και οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων τίτλων, με την απόδοση του 5ετούς στο 0,23%. Στους τίτλους μακροπρόθεσμης διάρκειας, η απόδοση του 15ετούς κινήθηκε κοντά στο 1,14%.

Το γεγονός ότι το ελληνικό κρατικό χρέος παραμένει στο ραντάρ των επενδυτών καταδεικνύει και η έντονη συναλλακτική δραστηριότητα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ), όπου καταγράφηκαν συναλλαγές 170 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 39 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, τα στοιχήματα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει ανοικτές τις στρόφιγγες έδωσαν ώθηση στις τιμές των τίτλων υψηλής επενδυτικής διαβάθμισης. Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρούσε στο -0,51%, πολύ κοντά στα χαμηλά ενάμισι μηνός που είχε αγγίξει στις αρχές της εβδομάδας.

ΣΤην περιφέρεια της Ευρωζώνης η απόδοση του ιταλικού ομολόγου 10ετούς διάρκειας κινήθηκε στο 0,89% και του αντίστοιχου ισπανικού τίτλου στο 0,25%.

Η Ιταλία άντλησε 750 εκατ. ευρώ μέσω της έκδοσης 10ετών, τιμαριθμοποιημένων ομολόγων, με τη ζήτηση να υπερκαλύπτει την προσφορά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή