Σταϊκούρας: Το ΔΝΤ έχει περιορίσει την πρόβλεψη για την ύφεση στην Ελλάδα

Σταϊκούρας: Το ΔΝΤ έχει περιορίσει την πρόβλεψη για την ύφεση στην Ελλάδα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΔΝΤ έχει ήδη αναθεωρήσει οριακά επί τα βελτίω τις προβλέψεις του για το ελληνικό ΑΕΠ, ενώ η Αθήνα προβλέπει ότι στο τέλος του 2021 η ελληνική οικονομία θα έχει καλύψει το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των απωλειών της φετινής χρονιάς, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας την Παρασκευή το πρωί στο ραδιόφωνο του Σκάι, αφού «η ανάκαμψη του χρόνου θα είναι ισχυρή», όπως είπε.

Η κυβέρνηση εμμένει στην πρόβλεψή της για οικονομική συρρίκνωση φέτος στο 8% περίπου, είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι σε αντίθεση με πολλούς οργανισμούς που αναθεωρούν προς το καλύτερο τις προβλέψεις τους για την Ελλάδα φέτος, «εμείς δε βιαζόμαστε να αλλάξουμε τις προβλέψεις που έχουμε κάνει».

Ο κ. Σταϊκούρας αποκάλυψε ότι στην έκθεση που θα δημοσιεύσει αργότερα την Παρασκευή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα υπάρχει ευνοϊκότερη πρόβλεψη για τη φετινή ύφεση στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο το ΔΝΤ είχε εκτιμήσει τη φετινή ύφεση στην Ελλάδα στο 10%.

Αναφορικά με τις επικείμενες παρεμβάσεις υπέρ των χρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων εξαιτίας της πανδημίας, ο Υπουργός Οικονομικών είπε «θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε, συνδυάζοντας διάφορα μέτρα τα οποία σε δύο εβδομάδες σε είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε. Ακούμε την αγορά και ελέγχουμε τις εξελίξεις και πρόκειται να προβούμε σε παρεμβάσεις.»

Πρόσθεσε ότι τα κρατικά ταμεία είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει όποια πολιτική απόφαση λάβει η κυβέρνηση: «Έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τον οποιοδήποτε περιορισμό της οικονομικής δραστηριότητας. Οταν χρειαστεί θα ρίξουμε στη μάχη επιπλέον όπλα που θα αποφασιστούν σε κεντρικό επίπεδο. Μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά στοχευμένα και με όχι μόνιμο τρόπο, όπως έχει συμφωνήσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση,» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας, τονίζοντας τον προσωρινό χαρακτήρα των όποιων μέτρων ληφθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή