Στην «κόκκινη λίστα» της Βρετανίας θα μπει όλη η Ελλάδα

Στην «κόκκινη λίστα» της Βρετανίας θα μπει όλη η Ελλάδα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα, μαζί με την Ιταλία και τη Σουηδία, αναμένεται να μπει στη λεγόμενη «κόκκινη λίστα» του Ηνωμένου Βασιλείου αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Βρετανία, κάτι που σημαίνει ότι όσοι ταξιδεύουν από τις χώρες αυτές στη Βρετανία είναι υποχρεωμένοι να περάσουν 14 ημέρες σε καραντίνα.

Αν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση αυτή, θα πρόκειται για νέο πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό, που ήλπιζε στους έστω λίγους Βρετανούς που σχεδιάζουν να έρθουν στη χώρα μας για το διάστημα της διακοπής των μαθημάτων σε σχολεία και πανεπιστήμια στη Βρετανία επί μια εβδομάδα, όπως κάθε φθινόπωρο.

Ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph, είναι πιθανό σύντομα το διάστημα καραντίνας που επιβάλλουν οι βρετανικές αρχές να περικοπεί στις οκτώ ημέρες κατόπιν αρνητικού τεστ, ενόψει και των διακοπών των Χριστουγέννων.

Σημειώνεται ότι μόνο ορισμένες περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται προς το παρόν στην «κόκκινη λίστα» της Βρετανίας.

Η Ελλάδα πέρασε τις τελευταίες ημέρες το βρετανικό όριο επιβολής καραντίνας των 20 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα, φτάνοντας τα 22,3. Η Ιταλία έφτασε τα 25,6 και η Σουηδία, με την ιδιότυπη αντιμετώπιση του κορωνοϊού, τα 31,7 ανά 100.000 κατοίκους.

Το Λονδίνο προβλέπεται να ανακοινώσει τη σχετική απόφαση το βράδυ της Πέμπτης.

Πηγή: Daily Mail

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή