Προς «συμμαχία» οι DFC και Onex για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Προς «συμμαχία» οι DFC και Onex για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έως το τέλος του μήνα θα οριστικοποιηθεί η πρόταση της αμερικανικής U.S. International Development Finance Corporation (DFC) και της ελληνικής Onex για την απόκτηση των ναυπηγείων Ελευσίνας μέσω της δεύτερης.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, οι δύο πλευρές εξετάζουν να συμμετάσχουν από κοινού στο διαγωνισμό παραχώρησης της εκμετάλλευσης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. 

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, μόλις προχωρήσει ο διαγωνισμός για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, θα έχει κλείσει ένα σημαντικός κύκλος εξυγίανσης της ναυπηγικής ζώνης της χώρας.

Περιέγραψε μάλιστα ως «μεγάλη επιτυχία» της κυβέρνησης να κλείσει το ζήτημα αυτό μέσα σε 18 μήνες.

Οι επαφές των δύο πλευρών, DFC και Onex, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης στο 3ο ΙnvestGR Forum, έγιναν χθες στην Ουάσιγκτον και αποτελούν την τρίτη θετική εξέλιξη σε ό,τι αφορά τις ξένες επενδύσεις στη χώρα.

Είχε προηγηθεί η επένδυση ύψους ενός δισ. της Microsoft την περασμένη Δευτέρα και χθες η προσφορά της Mohegan Gaming Entertainment και ΓΕΚ Τέρνα, ύψους 150 εκατ. ευρώ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή