Σχεδόν 2.000 ώρες το χρόνο δουλεύει ο μέσος Έλληνας

Σχεδόν 2.000 ώρες το χρόνο δουλεύει ο μέσος Έλληνας

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάμεσα στους πιο σκληρά εργαζόμενους λαούς του κόσμου είναι οι Έλληνες, όπως αποδεικνύεται από έρευνα της εταιρείας Instant Offices. Τα στοιχεία καταρρίπτουν για μία ακόμα φορά το μύθο του «τεμπέλη» Έλληνα που κυκλοφορούσε ευρέως στην Ευρώπη και όχι μόνο, τα χρόνια της κρίσης χρέους. 

Όπως διαπίστωσε η έρευνα, οι εργαζόμενοι στο Μεξικό δουλεύουν 2.137 ώρες το χρόνο, στην Κόστα Ρίκα 2.059,6 ώρες, στην Κορέα 1.967 ώρες και στην Ελλάδα 1.949 ώρες το χρόνο. Στον αντίποδα βρίσκονται η Δανία, η Γερμανία και η Νορβηγία, με λιγότερες από 1.400 ώρες εργασίας το χρόνο.

Σχεδόν 2.000 ώρες το χρόνο δουλεύει ο μέσος Έλληνας-1

Μάλιστα, τα στοιχεία της Instant Offices δείχνουν ότι οι συνθήκες εργασίας του μέσου Έλληνα επιδεινώθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια, με τις ετήσιες ώρες εργασίας να αυξάνονται κατά 5, σε σχέση με το 2015. 

Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες με τη χειρότερη ισορροπία προσωπικής ζωής-εργασίας, καθώς το 74% των εργαζόμενων στη χώρα απαντά ότι αφιερώνει μόνο 15 λεπτά ή και καθόλου χρόνο στο διάλειμμα για φαγητό. Και αυτό την ώρα που το μέσο διάλειμμα φαγητού παγκοσμίως διαρκεί 35 λεπτά.

Όπως τονίζει η έρευνα, τα συχνά διαλείμματα στη δουλειά είναι πολύ σημαντικά για τη φυσική και πνευματική υγεία του ανθρώπου. Το 63% των εργαζομένων δηλώνουν ότι είναι πιο παραγωγικοί όταν κάνουν ένα κανονικό διάλειμμα για φαγητό, ενώ σε ποσοστό 58% απαντούν ότι νιώθουν πιο ανανεωμένοι και συγκεντρωμένοι όταν φεύγουν από το χώρο εργασίας τους για το διάλειμμα αυτό. 

Παρά τα προφανή οφέλη, τουλάχιστον 8 στους 10 εργαζόμενους αμελούν να κάνουν διάλειμμα για φαγητό, επιλέγοντας να αφιερώσουν το χρόνο αυτό στην ολοκλήρωση της δουλειάς τους. «Εάν αυτό συνδυαστεί με τις πολλές ώρες δουλειάς και την αναταραχή που προκάλεσε στους εργασιακούς χώρους ο κορωνοϊός, δεν προκαλεί εντύπωση που η έλλειψη ισορροπίας μεταξύ προσωπικής ζωής και δουλειάς έχει γίνει ένα τόσο μεγάλο παγκόσμιο ζήτημα», αναφέρει η Instant Offices. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή