Ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη -Κέρδη και στο Χ.Α.

Ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη -Κέρδη και στο Χ.Α.

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To θετικό momentum στις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης προσέφερε στήριγμα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 612,32 μονάδες, με κέρδη 0,56%.

Ιδιαίτερα περιορισμένος ο όγκος των συναλλαγών, στα 33,87 εκατ. ευρώ, ενδεικτικός της επιφυλακτικής στάσης των επενδυτών, που είναι σε αναμονή της «ετυμηγορίας» των οίκων Standard & Poor’s και DBRS για την ελληνική οικονομία.

Μεταξύ των επιμέρους κλάδων, ξεχώρισαν σε επιδόσεις οι μετοχές του κλάδου ασφαλειών, τηλεπικοινωνιών και τροφίμων. Οριακά κέρδη για τις τράπεζες.

Θετικά πρόσημα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 ενισχυμένο 0,67% στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Άνοδος πάνω από 1% για τον FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπως και για τον CAC 40 στο Χρηματιστήριο του Παρισιού. Ηπιότερα κέρδη 0,88% για τον DAΧ της Φραγκφούρτης, ενώ στο Μιλάνο, ο FTSE MIB κατέγραφε κέρδη 1,08%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή