Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης το ενδιαφέρον για τα λιμάνια Ηγουμενίτσας, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης

Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης το ενδιαφέρον για τα λιμάνια Ηγουμενίτσας, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά το κλίμα αβεβαιότητας εξαιτίας της πανδημικής κρίσης, μέσα σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων, ισχυροί διεθνείς και ελληνικοί όμιλοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον στους διαγωνισμούς ιδιωτικοποίησης των λιμανιών Ηγουμενίτσας, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης. Η συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς αποτελεί ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης, όχι μόνο στις δυνατότητες των τριών λιμανιών, αλλά και ευρύτερα στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνουν σε κοινή δήλωσή τους ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Με την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από εννέα επενδυτικά σχήματα, την περασμένη Παρασκευή, στη διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού μετοχών στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, το λιμάνι αυτό γίνεται το τρίτο κατά σειρά που συγκεντρώνει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Είχε προηγηθεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος από πέντε επενδυτικά σχήματα για την υπο-παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, συντήρησης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης ενός σταθμού πολλαπλών χρήσεων σε τμήμα του λιμένα “Φίλιππος Β΄” του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, καθώς και η διεκδίκηση πλειοψηφικού ποσοστού μετοχών στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης από τέσσερα επενδυτικά σχήματα.

Σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων και παρά την αβεβαιότητα που προκαλεί, παγκοσμίως, η υγειονομική κρίση, ισχυροί διεθνείς και ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι δίνουν, με τη συμμετοχή τους στους τρεις παραπάνω διαγωνισμούς, ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης όχι μόνο στις δυνατότητες των συγκεκριμένων, κομβικής σημασίας, λιμανιών της χώρας, αλλά και, ευρύτερα, στις προοπτικές της οικονομίας.

Παράλληλα, το εντονότατο επενδυτικό ενδιαφέρον επιβεβαιώνει την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα του στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας. Σχεδιασμός, ο οποίος, παρά τις δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού, εξακολουθεί να υλοποιείται με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα, και με στόχο να μεγιστοποιηθεί η αναπτυξιακή δυναμική των λιμανιών μας, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και συνολικά της ελληνικής οικονομίας, καταλήγουν οι δύο υπουργοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή