ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α: Διστακτική άνοδος με το βλέμμα στις ΗΠΑ

ch-a-distaktiki-anodos-me-to-vlemma-stis-ipa0

Το ανοδικό momentum σε Ευρώπη και Wall Street έδωσε ώθηση και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που κράτησε θετικό βηματισμό. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,64%, στις 588,24 μονάδες. Μέτριος ο τζίρος, στα 33,15 εκατ. ευρώ, αντανακλώντας την επιφυλακτική στάση των επενδυτών εν όψει του εκλογικού θρίλερ στις ΗΠΑ και εν εν αναμονή του τελικού νικητή της κάλπης. Η κατάσταση στο μέτωπο του κορωνοϊού και οι επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα αποτελούν ακόμη έναν παράγοντα που βάζει φρένο στην ανοδική τάση του Χ.Α.

Το οικονομικό επιτελείο έχει παραδεχθεί ότι η ύφεση θα είναι βαθύτερη των αρχικών εκτιμήσεων, καθώς το δεύτερο κύμα κορωνοϊού έχει επαναφέρει πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα, με κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης στις περιοχές υψηλού κινδήνου.

Κέρδη 0,77% για τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, ηπιότερη άνοδος 0,57% για τον δείκτη μετοχών μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Ισχυρή άνοδος 1,68% για τις τράπεζες. 

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών και ενδεχόμενες αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών της MSCI, που αναμένεται να ανακοινωθούν στις 10 Νοεμβρίου. Στην προηγούμενη αξιολόγηση, η MSCI είχε υποβιβάσει τις μετοχές των Eurobank, Εθνικής, Alpha Bank και Titan Cement International στον δείκτη MSCI Greece μικρής κεφαλαιοποίησης.