Χ.Α: Διστακτική άνοδος με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Χ.Α: Διστακτική άνοδος με το βλέμμα στις ΗΠΑ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ανοδικό momentum σε Ευρώπη και Wall Street έδωσε ώθηση και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που κράτησε θετικό βηματισμό. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,64%, στις 588,24 μονάδες. Μέτριος ο τζίρος, στα 33,15 εκατ. ευρώ, αντανακλώντας την επιφυλακτική στάση των επενδυτών εν όψει του εκλογικού θρίλερ στις ΗΠΑ και εν εν αναμονή του τελικού νικητή της κάλπης. Η κατάσταση στο μέτωπο του κορωνοϊού και οι επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα αποτελούν ακόμη έναν παράγοντα που βάζει φρένο στην ανοδική τάση του Χ.Α.

Το οικονομικό επιτελείο έχει παραδεχθεί ότι η ύφεση θα είναι βαθύτερη των αρχικών εκτιμήσεων, καθώς το δεύτερο κύμα κορωνοϊού έχει επαναφέρει πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα, με κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης στις περιοχές υψηλού κινδήνου.

Κέρδη 0,77% για τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, ηπιότερη άνοδος 0,57% για τον δείκτη μετοχών μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Ισχυρή άνοδος 1,68% για τις τράπεζες. 

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών και ενδεχόμενες αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών της MSCI, που αναμένεται να ανακοινωθούν στις 10 Νοεμβρίου. Στην προηγούμενη αξιολόγηση, η MSCI είχε υποβιβάσει τις μετοχές των Eurobank, Εθνικής, Alpha Bank και Titan Cement International στον δείκτη MSCI Greece μικρής κεφαλαιοποίησης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή