ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Moody’s: Αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας

moody-s-anavathmise-tin-pistoliptiki-ikanotita-tis-elladas-561147544

Την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας από B1 σε Ba3, με σταθερές προοπτικές αναβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης η ελληνική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί φέτος κατά 9%, ωστόσο η Moody’s προβλέπει ισχυρή ανάκαμψη το 2021, εκτιμώντας ότι η χώρα θα καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης κατά μ.ο. περίπου 3,5% μεσοπρόθεσμα.

Σε ανακοίνωσή του για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε πως «πρόκειται για εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την Ελλάδα και την οικονομία της».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μάλιστα, η αξιολόγηση έγινε σε συνθήκες πρωτοφανούς ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας και των επιμέρους εθνικών οικονομιών, καθώς και υψηλής αβεβαιότητας που η πανδημία έχει επιφέρει».

«Η εξέλιξη αυτή συνιστά αποδεικτικό στοιχείο αυξημένης εμπιστοσύνης προς τη χώρα και την Κυβέρνηση, για τη διαχείριση της τρέχουσας κρίσης, τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε την προσπάθεια με πίστη στις δυνάμεις της πατρίδας, σχέδιο, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, για να κάνουμε τη χώρα μας πιο ισχυρή, την οικονομία της πιο παραγωγική και την κοινωνία μας πιο δίκαιη και συνεκτική», επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας.