Απαραίτητο το ενιαίο πρωτόκολλο στις πτήσεις

Απαραίτητο το ενιαίο πρωτόκολλο στις πτήσεις

Τι αναφέρθηκε σε εκδήλωση της IATA

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δεδομένη τη διάθεση ενός μεγάλου αριθμού τεστ για τον εντοπισμό του κορωνοϊού, το 2021 είναι απαραίτητο να υιοθετηθούν ενιαία πρωτόκολλα στις πτήσεις όπου ο ρυθμός μετάδοσης της μόλυνσης είναι ιδιαίτερα μικρός, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Aegean κατά τη σημερινή διαδικτυακή εκδήλωση της IATA με θέμα τον κλάδο των αερομεταφορών στην Ελλάδα.

Με τον τρόπο αυτό, όπως σημείωσε, θα καταστεί δυνατή η σταδιακή επιστροφή στην ανάκαμψη του κλάδου των αερομεταφορών, ενώ στόχος είναι η επιστροφή της Ασίας και των ΗΠΑ στον παγκόσμιο χάρτη της διασυνδεσιμότητας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) Γιάννης Παράσχης, σημείωσε ότι, πέραν των κυβερνητικών μέτρων στήριξης, θα έπρεπε να εξεταστεί η χορήγηση αποζημίωσης για τις ζημίες που έχουν υποστεί οι αερολιμένες. Το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» κατέγραψε από την άνοιξη έως και τον Οκτώβριο υποχώρηση επιβατικής κίνησης σε ποσοστό 77%. Με στόχο τη διαχείριση της κρίσης, ο ΔΑΑ προχώρησε στην περικοπή κόστους σε ποσοστό 50% από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι και σήμερα, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 και επιδιώκει την περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητάς του.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά το ρυθμό ανάπτυξης της επιβατικής κίνησης στο ΔΑΑ, ο Απρίλιος και ο Αύγουστος αποτέλεσαν τον χειρότερο και τον καλύτερο μήνα, με ποσοστιαία υποχώρηση -99% και -60%, σε σχέση με πέρυσι, αντίστοιχα. Το 2021 αναμένεται να καταγράψει το 50% της επιβατικής κίνησης που είχε το 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή