«Όχι» του SSM στο αίτημα της Πειραιώς για τα CoCos

«Όχι» του SSM στο αίτημα της Πειραιώς για τα CoCos

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To αίτημα της Τράπεζας Πειραιώς να καταβάλει την καταβολή των CoCos σε μετρητά απέρριψε ο Eνιαίος Εποπτικός Μηχανισμός(SSM). Το κουπόνι των εν λόγω μετατρέψιμου ομολόγου, ύψους 165 εκατ. ευρώ, πρέπει να καταβληθεί στις 2 Δεκεμβρίου.

H τελική απόφαση θα επικυρωθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αργότερα εντός του μήνα, όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο τραπεζικές πηγές. Η «απαγόρευση» πληρωμής του κουπονιού επικυρώνει ουσιαστικά την απόφαση για μετατροπή των CoCos, αξίας 2 δισ. ευρώ, που κατέχει το Δημόσιο μέσω του ΤΧΣ, σε μετοχές.

Σε αυτή την περίπτωση, το ΤΧΣ θα αυξήσει το ποσοστό που ελέγχει στην Πειραιώς σε 61,3%, από 26,4% που κατέχει σήμερα.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ενημερώσει με σχετική ανακοίνωσή της στο Χ.Α. ότι βρίσκεται σε διαρκή επαφή και συνεργασία με τον SSM, παρέχοντας τα εκάστοτε αιτούμενα από τον επόπτη στοιχεία, σχόλια και διευκρινίσεις. Με βάση τη διαδικασία που προβλέπεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, η σχετική απόφαση του επόπτη αναμένεται να κοινοποιηθεί στην Τράπεζα περί τα τέλη Νοεμβρίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή