Ολοκληρώθηκε η παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου

Ολοκληρώθηκε η παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερα χρόνια θα απαιτηθούν έως ότου ξεκινήσουν τα έργα για την ανάπλαση της μαρίνας Αλίμου, καθώς αυτό είναι το διάστημα που υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί, προκειμένου να εξασφαλιστούν όλες οι απαιτούμενες άδειες. Ο παραχωρησιούχος είναι η εταιρεία «Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου Α.Ε.», που αποτελεί 100% θυγατρική της «Ακτωρ Παραχωρήσεις» του ομίλου Ελλάκτωρ.

Την Πέμπτη ολοκληρώθηκε η διαδικασία της παραχώρησης, μέσω της οποίας μεταβιβάστηκε η προς αξιοποίηση μαρίνα στον νέο παραχωρησιούχο για τα επόμενα 40 χρόνια και ταυτόχρονα εκταμιεύθηκε και η σχετική προκαταβολή προς το ΤΑΙΠΕΔ, ύψους 27,33 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον ότι υπάρχει δικαίωμα για επέκταση της σύμβασης παραχώρησης για επιπλέον 10 χρόνια.

Ο επενδυτής αναμένεται να καταβάλει ποσό της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της Μαρίνας Αλίμου. Θα αναπτυχθούν νέοι χώροι 18.500 τ.μ. στη χερσαία ζώνη, η επιφάνεια της οποίας είναι 210 στρέμματα. Η «Ακτωρ Παραχωρήσεις», η οποία έχει αναθέσει όλο τον σχετικό σχεδιασμό και την υλοποίηση στην έτερη θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ, τη REDS, πρόκειται να αναπτύξει έναν τουριστικό προορισμό, ώστε να αξιοποιηθεί η θέση της μαρίνας στην Αττική Ριβιέρα.

Συγκεκριμένα θα δημιουργηθούν ένα μπουτίκ ξενοδοχείο πολυτελείας, χώροι στάθμευσης για 850 αυτοκίνητα, χώροι εστίασης και αναψυχής, καταστήματα σούπερ μάρκετ και ναυτικών ειδών, όπως επίσης και γραφεία ενοικίασης οχημάτων και σκαφών αναψυχής. Επίσης, προωθείται η δημιουργία παραθαλάσσιου πεζόδρομου και πάρκου αναψυχής, ενώ διεξάγονται και εργασίες για τη βελτίωση των παρεχόμενων υποδομών και υπηρεσιών στη μαρίνα (π.χ. νέες υποδομές ύδρευσης και ηλεκτρισμού, αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών συστημάτων).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο βασικός λόγος της πολυετούς αναμονής έως ότου εκδοθούν οι σχετικές άδειες έγκειται στο γεγονός ότι ουσιαστικά θα πρέπει να πολεοδομηθεί η έκταση. Ετσι, απαιτείται κατ’ αρχάς η έκδοση ΚΥΑ (κοινής υπουργικής απόφασης), η οποία θα εξειδικεύει το Προεδρικό Διάταγμα με τους όρους δόμησης της έκτασης και τις χρήσεις γης, ενώ θα πρέπει να κατατεθεί και να εγκριθεί μελέτη του δεύτερου σταδίου χωροθέτησης.
Αλλωστε, με βάση τον σχεδιασμό που έχει εκπονηθεί, θα πραγματοποιηθεί μια αναδιοργάνωση των επιμέρους τμημάτων και χρήσεων εντός του χερσαίου τμήματος της μαρίνας, που προβλέπει τη χωροθέτησή τους σε άλλα σημεία, από ό,τι είναι σήμερα. Στόχος είναι η απελευθέρωση της παραθαλάσσιας ζώνης, όπου, μεταξύ άλλων, θα αναπτυχθούν οι πιο εμπορικές χρήσεις, όπως για παράδειγμα το ξενοδοχείο.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή