Πότε θα δοθούν αυξήσεις και αναδρομικά σε συνταξιούχους με 30 έτη ασφάλισης

Πότε θα δοθούν αυξήσεις και αναδρομικά σε συνταξιούχους με 30 έτη ασφάλισης

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βγαίνει από το συρτάρι ξανά το σχέδιο για την εφαρμογή των νέων ποσοστών αναπλήρωσης για τους παλαιούς συνταξιούχους με πάνω από 30 έτη ασφάλισης. Επισημαίνεται μάλιστα πως οι συνταξιούχοι αυτοί δικαιούνται και αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2019. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση από τον υφυπουργό Εργασίας Πάνο Τσακλόγλου στην οποία ορίζεται ο τρόπος εφαρμογής των αυξημένων συντελεστών αναπλήρωσης του ν. 4670/2020 για όσους συνταξιοδοτήθηκαν πριν την 13η.05.2016.

Η νέα υπουργική απόφαση, αφορά σε κύριες συντάξεις Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (εκτός του πρώην ΟΓΑ), οι οποίες ή έχουν ήδη επανυπολογιστεί ή εκκρεμεί ο επανϋπολογισμός τους και προσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει. Η σχετική απόφαση αφορά περίπου 150.000 παλαιούς συνταξιούχους που έχουν συνταξιοδοτηθεί με πάνω από 30 έτη ασφάλισης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή