Η Ελλάδα ανοίγει σήμερα τα σύνορά της σε Ισραηλινούς τουρίστες
ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η Ελλάδα ανοίγει σήμερα τα σύνορά της σε Ισραηλινούς τουρίστες

Γεμάτες καλοκαιρινές φωτογραφίες από την Ελλάδα οι εφημερίδες του Ισραήλ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από σήμερα Τρίτη η Ελλάδα αρχίζει να υποδέχεται 10.000 εμβολιασμένους Ισραηλινούς τουρίστες την εβδομάδα, ως αποτέλεσμα της διμερούς συμφωνίας για ανταλλαγή τουριστών, σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο.

Γεμάτες με καλοκαιρινές φωτογραφίες ελληνικών νησιών, οι ισραηλινές εφημερίδες καλωσορίζουν την ανακοίνωση, όπως αναφέρουν, του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, Γιόσι Αρμάνι, ότι η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της για τους εμβολιασμένους πολίτες του Ισραήλ.

Η δήλωση Θεοχάρη, πάντα κατά τον ισραηλινό Τύπο, έγινε το απόγευμα της Δευτέρας και αναφέρει ότι το υπουργικό συμβούλιο της Ελλάδας ενέκρινε την είσοδο έως 10.000 Ισραηλινών τουριστών από την Τρίτη εφόσον έχουν το λεγόμενο πράσινο πιστοποιητικό-διαβατήριο, που βεβαιώνει την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. 

Οι Ισραηλινοί που έχουν κάνει τα εμβόλιά τους κατά του κορωνοϊού μπορούν πλέον να έρχονται χωρίς να υφίστανται έλεγχο με μοριακό τεστ στο αεροδρόμιο ή καραντίνα κάποιων ημερών σε ξενοδοχείο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Αναφέρεται επίσης ότι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί τον καρπό της συντονισμένης προσπάθειας των ισραηλινών υπουργείων Εξωτερικών, Υγείας και Μεταφορών, προεξάρχοντος του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Γκάμπι Ασκεναζί. Να σημειωθεί ότι την Τρίτη το Ισραήλ έχει γενικές εκλογές στις οποίες αναμένεται να επικρατήσει εκ νέου ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

H Eλλάδα είναι η πρώτη χώρα προς την οποία το Ισραήλ επιτρέπει τα διεθνή ταξίδια για λόγους αναψυχής, ενώ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανοίξει και τα σύνορα με την Αίγυπτο για τους προσκυνητές στο Όρος Σινά, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Πηγή: Haaretz, Jerusalem Post, Times of Israel

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή