Πρώτη σε ζήτηση η Ελλάδα φέτος για τους Γάλλους τουρίστες

Πρώτη σε ζήτηση η Ελλάδα φέτος για τους Γάλλους τουρίστες

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κορυφαίος προορισμός φαίνεται ότι θα είναι φέτος για τους Γάλλους η Ελλάδα, με την αυξημένη ζήτηση να οδηγεί σε περισσότερες πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών για το καλοκαίρι.

Σε επαφές που είχε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι, με τους tour operators οι εκπρόσωποί τους, βασιζόμενοι στα τελευταία δεδομένα από τις κρατήσεις και στο άμεσο ενδιαφέρον της αγοράς, εξέφρασαν στον υπουργό την πεποίθηση ότι η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα φέτος θα παρουσιάσει μεγάλη αύξηση. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η ζήτηση επανακάμπτει σταθερά, φέρνοντας την Ελλάδα στην πρώτη θέση των προτιμήσεων για το γαλλικό κοινό.

Χαρακτηριστικά, ο γενικός διευθυντής του tour operator «Hèliades» Ζαν Μπραζόν τόνισε ότι «καθοριστικό στοιχείο για την αύξηση της ζήτησης ήταν η έγκαιρη και αναλυτική ανακοίνωση του ανοίγματος του Ελληνικού Τουρισμού στις 14 Μαΐου.

Την άποψη αυτή επιβεβαίωσε και η Διευθύντρια Προϊόντος του tour operator Karavel-Fram, Ναντέζ Κανού, που επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή, οι κρατήσεις για την Ελλάδα ξεπερνούν κατά πολύ τις αντίστοιχες για τους ανταγωνιστικούς προορισμούς».

Ανώτατα στελέχη της αεροπορικής εταιρείας Transavia ενημέρωσαν τον υπουργό ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι πρώτη σε κρατήσεις και όλα δείχνουν ότι θα είναι ο πρώτος προορισμός σε πωλήσεις για την Transavia φέτος, υπερβαίνοντας τη ζήτηση για την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Έτσι, η Transavia προχώρησε σε αύξηση του προβλεπόμενου αριθμού επιβατών προς την Ελλάδα για το 2021, φτάνοντας τις 1.100.000 θέσεις.

Η γαλλο-ολλανδική εταιρία, που ανήκει στον όμιλο Air France-KLM, συνδέει τέσσερις γαλλικές πόλεις με 12 προορισμούς στην Ελλάδα, ενώ στη λίστα των δρομολογίων της για το 2021 προστέθηκαν οι νέες πτήσεις Παρίσι – Πρέβεζα, Νάντη – Κέρκυρα και Μονπελιέ – Σαντορίνη.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε ένα δυναμικό ρεύμα τουριστών από τη Γαλλία φέτος, καθώς η χώρα μας έχει καταφέρει να διατηρήσει πολύ ψηλά το “brand” της ως ασφαλούς προορισμού, προσφέροντας ταυτόχρονα όλα εκείνα τα ‘ιδιαίτερα’ στοιχεία που αναζητά η Γαλλική τουριστική αγορά», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης μετά τη συνάντησή του με τον Ζαν-Μπαπτίστ Λεμουάν, υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και αρμόδιο για θέματα Τουρισμού της Γαλλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή