ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης – ΔΕΘ: 1200 ευρώ σε νέους έως 29 ετών με την πρόσληψή τους

Πριμοδότηση για κάθε πρόσληψη νέου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ

Μητσοτάκης – ΔΕΘ: 1200 ευρώ σε νέους έως 29 ετών με την πρόσληψή τους

Πριμοδότηση 1.200 ευρώ το μήνα σε κάθε νέο έως 29 ετών για τους πρώτους έξι μήνες από την πρόσληψή τους καθιερώνει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Ξεκινώ από τους νέους. Μεγαλώσατε μέσα στην κρίση, μέσα σε lockdowns, βιώνετε την κλιματική κρίση. Μπροστά σας δεσμεύομαι να παλέψω ώστε να αλλάξει αυτή η εικόνα με εσάς στο προσκήνιο. Εισηγούμαι εθνικό σχέδιο δράσης με τη νεολαία, που θα συζητήσουμε μαζί σε κάθε περιφέρεια τους επόμενους μήνες», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος τόσο στους νέους που κάθονταν στην πρώτη σειρά στο Βελλίδειο όσο και γενικά στην ελληνική νεολαία.

«Δεν είμαι αφελής, ακούω την κριτική σας για αυτό και τολμώ ένα ξεκίνημα. Πρώτη πρωτοβουλία από μέρους μας το πρώτο ένσημο. Νέοι έως 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία θα ενισχύονται για 6 μήνες από την πολιτεία με 1.200 ευρώ στην πρώτη πρόσληψη. Τα 600 θα πηγαίνουν στους εργοδότες και τα υπόλοιπα 600 θα κατευθύνονται στους νέους πέραν του μισθού τους για να τα ξοδέψουν όπως θέλουν», είπε ο πρωθυπουργός.

«Από το 2022 οι επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας αυξάνονται στις 150.000 από τις 100.000. το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα επεκτείνεται και στους σπουδαστές των ΙΕΚ», ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ