Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Αφορολόγητες δωρεές και γονικές παροχές έως 800.000 ευρώ

Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Αφορολόγητες δωρεές και γονικές παροχές έως 800.000 ευρώ

Μονιμοποιούνται οι μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και στον εταιρικό φόρο

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μονιμοποίηση της μείωσης του εταιρικού φόρου στο 22% και της ελάττωσης των ασφαλιστικών εισφορών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απο το Βελλίδειο, στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ρποσθέτοντας την κατάργησης της φορολόγησης των περισσότερων δωρεών και γονικών παροχών.

«Από 1 Ιανουαρίου καταργείται ο φόρος στις γονικές παροχές και δωρεές έως 800.000 ευρώ. Μία ακόμη επιβάρυνση γίνεται παρελθόν», ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης θα ισχύσει και για το 2022 για τον ιδιωτικό τομέα, το ίδιο και η μείωση κατά 3% των ασφαλιστικών εισφορών. Στις επιχειρήσεις ο φόρος πέφτει στο 22% και μάλιστα σε μόνιμη βάση», είπε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε κατόπιν ότι «μειώνεται αμέσως στο μισό ο φόρος για τη συγκέντρωση κεφαλαίου. Καθιερώνουμε υπερεκπτώσεις για πράσινο κεφάλαιο. Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που συγχωνεύονται στο εξής θα φορολογούνται με μόνο 15,5%. Το μέτρο θα ισχύσει για τρία χρόνια, είναι σημαντικό να ισχυροποιηθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

«Ιδιώτες και επιχειρήσεις θα πληρώνουν τέλη 10% κινητής τηλεφωνίας από το 2022», ανέφερε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή