ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Αφορολόγητες δωρεές και γονικές παροχές έως 800.000 ευρώ

Μονιμοποιούνται οι μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και στον εταιρικό φόρο

Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Αφορολόγητες δωρεές και γονικές παροχές έως 800.000 ευρώ

Τη μονιμοποίηση της μείωσης του εταιρικού φόρου στο 22% και της ελάττωσης των ασφαλιστικών εισφορών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απο το Βελλίδειο, στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ρποσθέτοντας την κατάργησης της φορολόγησης των περισσότερων δωρεών και γονικών παροχών.

«Από 1 Ιανουαρίου καταργείται ο φόρος στις γονικές παροχές και δωρεές έως 800.000 ευρώ. Μία ακόμη επιβάρυνση γίνεται παρελθόν», ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης θα ισχύσει και για το 2022 για τον ιδιωτικό τομέα, το ίδιο και η μείωση κατά 3% των ασφαλιστικών εισφορών. Στις επιχειρήσεις ο φόρος πέφτει στο 22% και μάλιστα σε μόνιμη βάση», είπε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε κατόπιν ότι «μειώνεται αμέσως στο μισό ο φόρος για τη συγκέντρωση κεφαλαίου. Καθιερώνουμε υπερεκπτώσεις για πράσινο κεφάλαιο. Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που συγχωνεύονται στο εξής θα φορολογούνται με μόνο 15,5%. Το μέτρο θα ισχύσει για τρία χρόνια, είναι σημαντικό να ισχυροποιηθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

«Ιδιώτες και επιχειρήσεις θα πληρώνουν τέλη 10% κινητής τηλεφωνίας από το 2022», ανέφερε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ