Με ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας το «πρώτο ένσημο» – Όλα τα μέτρα στήριξης εργαζομένων

Με ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας το «πρώτο ένσημο» – Όλα τα μέτρα στήριξης εργαζομένων

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, εξειδίκευσε το νέο πρόγραμμα για την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από ρήτρα για διατήρηση των θέσεων εργασίας συνοδεύεται το Πρώτο Ένσημο, το νέο πρόγραμμα για την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και εξειδίκευσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη Τύπου. Εκτιμάται ότι θα καλύψει 35.000 νέους, ενώ όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης θα μπορεί δε να συνδυαστεί με τα υπόλοιπα προγράμματα που αφορούν τη στήριξη της απασχόλησης και των εργαζομένων. 

Σύμφωνα με τον υπουργό σήμερα ο αριθμός των απασχολουμένων είναι ο υψηλότερος από τον Αύγουστο του 2010 και ο αριθμός των ανέργων ο χαμηλότερος από τον Οκτώβριο του 2011. «Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε ολοκληρώσει το έργο μας. Οι εξελίξεις στην αγορά εργασίας είναι συνεχείς και η προσπάθειά μας εντείνεται ειδικά για τους νέους, των οποίων τα ποσοστά ανεργίας παραμένουν πολύ υψηλά» υπογράμμισε.

Όλη η πολιτική της κυβέρνησης (φορολογία, διαδικασίες αδειοδότησης, κίνητρα για επενδύσεις) αποσκοπεί στη δημιουργία θέσεων εργασίας, είπε ο κ. Χατζηδάκης, παρουσιάζοντας 7 μέτρα συνολικού ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ. Υπογράμμισε δε ότι οι υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης θα έχουν και κοινωνικό μέρισμα. «Τα μέτρα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός δεν είναι τα μόνα. Θα ακολουθήσουν και άλλα για τη στήριξη των εργαζόμενων και των ανέργων τους επόμενους μήνε» συμπλήρωσε. 

Το Πρώτο Ενσημο

Το πρόγραμμα αφορά νέους ανέργους από 18-29 ετών που δεν έχουν εργασιακή εμπερία ανεξάρτητα από το είδος της εργασίας. Προβλέπει 6μηνη επιδότηση με 1.200 ευρώ στο σύνολο για τους 6 μήνες και συνοδεύεται από ρήτρα για διατήρηση των θέσεων εργασίας, όπως ισχύει και στα υπόλοιπα μέτρα στήριξης που ελήφθησαν την περίοδο της πανδημίας. Τα 600 ευρώ κατευθύνονται στην επιχείρηση και τα υπόλοιπα 600 ευρώ στον νέο εργαζόμενο. Ο νέος επιδοτείται με 100 ευρώ το μήνα ως επιπλέον αμοιβή. Έτσι εάν ο νέος προσληφθεί με τον κατώτατο μισθό 569 ευρώ καθαρά θα παίρνει με την επιδότηση 669€ . Η καταβολή θα γίνεται ανά τρίμηνο. 

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή