Die Welt: Ξαφνικά η Ελλάδα έγινε το υπόδειγμα της Ευρώπης

Die Welt: Ξαφνικά η Ελλάδα έγινε το υπόδειγμα της Ευρώπης

Όπως τονίζει η γερμανική εφημερίδα, «ο τουρισμός μεταξύ άλλων οδηγεί στην οικονομική ανάκαμψη»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις θετικές οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας μετά από ένα καλό τουριστικό καλοκαίρι, παρά την πανδημία, αναφέρεται ρεπορτάζ στην Welt Online με τίτλο: «Και ξαφνικά η Ελλάδα έγινε το υπόδειγμα της Ευρώπης».

Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα, «σχεδόν καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν κατάφερε να τα πάει τόσο καλά μέσα στον κορωνοϊό όσο η Ελλάδα. Αυτό οφείλεται φέτος κυρίως στην τουριστική άνθηση».

Στη θετική εικόνα της οικονομίας: «εκτός από τον τουρισμό, συμβάλλουν κι άλλοι παράγοντες, γεννώντας ελπίδα για οικονομική ανάκαμψη της χώρας στα επόμενα χρόνια – που σημαίνει ότι σύντομα θα μπορούσε να αντισταθμιστεί η ύφεση που είχε προκληθεί από την ευρωκρίση».

Εκτός όμως από τις εξαιρετικές επιδόσεις της Ελλάδας στον τουρισμό, «εξίσου σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει μια οικονομική πολιτική φιλική προς τις επιχειρήσεις», αναφέρει ο Χόλγκερ Σμίντινγκ, επικεφαλής οικονομολόγος της Βerenberg Bank. Η Welt παρατηρεί ότι «και οι οίκοι αξιολόγησης βλέπουν τα πράγματα παρόμοια, έχοντας βελτιώσει πρόσφατα τις αξιολογήσεις για την Ελλάδα (…) Και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επαινεί επίσης την κυβέρνηση».

Τελευταίες ειδήσεις

Πηγή: DW

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή