Επίδομα παιδιού – ΟΠΕΚΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις

Επίδομα παιδιού – ΟΠΕΚΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι σήμερα, Τετάρτη,  άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού –  προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση όσοι δικαιούχοι δεν την υπέβαλαν ως την 11η Μαρτίου 2022, οπότε και έκλεισε η πλατφόρμα.

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Για το κλείσιμο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, καθώς και για την χορήγηση της επιπλέον έκτακτης ενίσχυσης σε δικαιούχους θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2022 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2021. Μέχρι την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Moneyreview.gr

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή