ΔΝΤ: Υποβαθμίζει την πρόβλεψη για την ανάπτυξη – Βλέπει 3,5% το 2022

ΔΝΤ: Υποβαθμίζει την πρόβλεψη για την ανάπτυξη – Βλέπει 3,5% το 2022

Σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών του για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά μία ποσοστιαία βαθμίδα προχώρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναμένοντας πλέον αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,5% το 2022

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών του για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά μία ποσοστιαία βαθμίδα προχώρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναμένοντας πλέον αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,5% το 2022. Η ισχυρότερη και πιο επίμονη αύξηση του ενεργειακού κόστους αναμένεται να ανεβάσει τον πληθωρισμό στο 4,5% φέτος. 

Το Ταμείο τονίζει ότι τα σχέδια για μόνιμες περικοπές στις ασφαλιστικές εισφορές και στην εισφορά αλληλεγγύης θα πρέπει να αντιστραφούν και οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό να γίνουν με σύνεση. 

Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα παραμείνει ισχυρή παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις του πολέμου και τον υψηλό πληθωρισμό, σημειώνει το Ταμείο. Παρά τις μεγάλες ενεργειακές εισαγωγές από τη Ρωσία, οι υπόλοιποι άμεσοι εμπορικοί και χρηματοοικονομικοί δεσμοί με τη Ρωσία και την Ουκρανία είναι περιορισμένοι. Οι έμμεσες επιπτώσεις, μέσω των συνεπειών για τους εμπορικούς εταίρους και της επίδρασης του υψηλότερου πληθωρισμού στο διαθέσιμο εισόδημα και την κατανάλωση  θεωρούνται σημαντικότερες. Έτσι, το Ταμείο χαμηλώνει κατά μία ποσοστιαία μονάδα τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή