Γεωργιάδης: H ρήτρα αναπροσαρμογής θα αφαιρείται αυτόματα από τους λογαριασμούς ρεύματος

Γεωργιάδης: H ρήτρα αναπροσαρμογής θα αφαιρείται αυτόματα από τους λογαριασμούς ρεύματος

Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να ψηφιστεί η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να ψηφιστεί η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι από τον Ιούλιο και για έναν χρόνο η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν θα ισχύει στην Ελλάδα, κάτι που -όπως συμπλήρωσε- σημαίνει ότι οι λογαριασμοί του ρεύματος θα επανέλθουν σε επίπεδα προ κρίσης.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι με νέα τη ρύθμιση αφαιρείται αυτομάτως η ρήτρα αναπροσαρμογής από τους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες το ελληνικό μοντέλο έως τον Οκτώβριο.

“]

Επάρκεια ενέργειας

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του φυσικού αερίου, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η Ελλάδα τρέχει πολύ γρήγορα και ο σταθμός LNG στη Ρεβυθούσα επιτρέπει στην Ελλάδα να προμηθευτεί μεγάλες ποσότητες LNG.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η εξάρτηση της Ελλάδας σε ρωσικό φυσικό αέριο είναι σχετικά μικρή και πως ήδη από φέτος το χειμώνα μέσω Ρεβυθούσας «θα έχουμε επαρκείς ποσότητες».

Σχετικά με τις λιγνιτικές μονάδες στην Ελλάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι δεν έχει κλείσει καμία και όσες μπορούν να λειτουργήσουν, λειτουργούν και θα λειτουργούν στο μάξιμουμ.

Προσέθεσε πως τον χειμώνα που έρχεται, ο καθένας στην Ευρώπη «θα κάψει ό,τι βρει» αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι καλό για τους στόχους που έχουν τεθεί για την κλιματική αλλαγή. «Ο χειμώνας του 2022-2023 θα είναι ένας χειμώνας στην Ευρώπη που ο καθένας θα κάψει ό,τι βρει. Αυτή είναι η πραγματικότητα για να το πω λαϊκά. Δεν είναι καλό, θα μας πάει πίσω στους στόχους της κλιματικής αλλαγής» είπε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι στην επείγουσα κατάσταση που δημιουργεί ο πόλεμος, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή