Ωθηση στον ψηφιακό μετασχηματισμό μικρομεσαίων εταιρειών

Ωθηση στον ψηφιακό μετασχηματισμό μικρομεσαίων εταιρειών

Σε λειτουργία έχει τεθεί η πλατφόρμα (digitalsme.gov.gr) μέσω της οποίας μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής για την αγορά ή αξιοποίηση ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών και τη γενικότερη υποστήριξή τους για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε λειτουργία έχει τεθεί η πλατφόρμα (digitalsme.gov.gr) μέσω της οποίας μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής για την αγορά ή αξιοποίηση ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών και τη γενικότερη υποστήριξή τους για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 445 εκατ. ευρώ υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» κι έχει αντικείμενο την υλοποίηση επενδύσεων σε τεχνολογίες και υπηρεσίες, που προωθούν την ψηφιοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ειδικότερα, επιδοτείται η προμήθεια συστημάτων ηλεκτρονικών πληρωμών, ηλεκτρονικών πωλήσεων και εφαρμογών ηλεκτρονικής τιμολόγησης, εργαλείων ψηφιακής διαφήμισης, συστημάτων τηλεργασίας, επιχειρηματικής αναλυτικής, αναβάθμισης των ψηφιακών δεξιοτήτων, υπηρεσιών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων και αποκατάστασης σε περίπτωση καταστροφής. Oπως και η απόκτηση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, Διαδίκτυου των πραγμάτων, παροχής ολοκληρωμένων λύσεων για ανέπαφη εξυπηρέτηση, συστημάτων κυβερνοασφάλειας, υποδομών και υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους, λογισμικού βιομηχανικών πλατφορμών δεδομένων, αλλά και αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών και POS.

Η δράση έχει τρεις πυλώνες. Το πρόγραμμα «Ψηφιακά εργαλεία MμE», ύψους 180 εκατ. ευρώ, που παρέχει επιταγές (vouchers) οι οποίες θα διατεθούν για την απόκτηση –μέσω αγοράς ή μίσθωσης– νέων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, με σκοπό την ενίσχυση της ψηφιακής ωριμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) της χώρας, μέσα από τη χρήση διαφόρων ψηφιακών εργαλείων.

Το πρόγραμμα «Ανάπτυξη ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών», προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, μέσω του οποίου θα επιδοτηθούν ψηφιακές επενδύσεις με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, ύψους από 200.000 έως 2 εκατ. ευρώ, για την ανάπτυξη υποδομών και υπηρεσιών cloud. Και τρίτον, το πρόγραμμα «Ψηφιακές συναλλαγές», ύψους 165 εκατ. ευρώ, μέσω του οποίου ενισχύεται η υιοθέτηση σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων, που υποστηρίζουν τις διαδικασίες τιμολόγησης, έκδοσης διακίνησης φορολογικών παραστατικών και διενέργειας ηλεκτρονικών πληρωμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT