Τουρισμός για Όλους: Ανοίγει για όλα τα ΑΦΜ η πλατφόρμα

Τουρισμός για Όλους: Ανοίγει για όλα τα ΑΦΜ η πλατφόρμα

H πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 21 Ιουλίου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα θα ανοίξει η πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» για όλα τα ΑΦΜ.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουλίου και ώρα 23:59, ενώ η διαδικασία μπορεί να διεκπεραιωθεί και μέσω ΚΕΠ.

Στις αιτήσεις για τα 200.000 vouchers δεν τηρείται χρονική προτεραιότητα, ενώ οι τελικοί δικαιούχοι του Προγράμματος θα αναδειχθούν με ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των δικαιούχων που θα έχουν υποβάλει αίτηση.

Δικαιούχοι του Προγράμματος είναι πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000€ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000€, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν μία ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν. Σημειώνεται ότι είναι απαραίτητο να έχουν κατάλληλη συσκευή smartphone που να στηρίζει ανέπαφες πληρωμές NFC.

Κατά την υποβολή της αίτησης, ο δικαιούχος καταχωρίζει το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής του, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα και αιτείται την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού. 

Οι συνεργαζόμενες τράπεζες είναι δύο Viva Wallet και Alpha Bank. Δεν χρειάζεται να διαθέτετε λογαριασμό στις αναφερόμενες τράπεζες, αρκεί να κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό σάς. 

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ούτε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων, ούτε στην περίοδο που ο δικαιούχος θα επιλέξει να κάνει χρήση της ατομικής του ψηφιακής επιταγής. Μοναδική προϋπόθεση είναι το συνολικό ποσό της ανέπαφης πληρωμής να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ (ή τα 200 ευρώ για ΑμεΑ).

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή