Γεωργιάδης: Έρχεται πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για καυσόξυλα και πέλετ

Γεωργιάδης: Έρχεται πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για καυσόξυλα και πέλετ

Την επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για καυσόξυλα και πέλετ προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για καυσόξυλα και πέλετ προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «αντιλαμβανόμαστε μια αύξηση στις τιμές στα ξύλα και στα πέλετ και είναι λογικό να υπάρχει σε σχέση με πέρυσι, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης. Δεν είναι όμως λογικό να βλέπουμε τόσο μεγάλες αυξήσεις. Για να το φρενάρουμε θα εφαρμόσουμε πλαφόν στο περιθώριο κέρδους όπως κάνουμε για τα τρόφιμα και διάφορα άλλα προϊόντα. Με τις υπηρεσίες του υπουργείου συζητάμε ποιο μήνα αναφοράς θα ορίσουμε».

Ως προς το αν θα συνεχιστεί η επιδότηση στα καύσιμα, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε τον κόσμο απροστάτευτο. Η ελληνική κυβέρνηση έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση σε όλη την Ευρώπη. Προσπαθούν να αντιγράψουν τα μέτρα που πρώτοι πήραμε εμείς. Τα μέτρα θα τα συνεχίσουμε και θα τα επεκτείνουμε. Αυτό τον χειμώνα θα τον περάσουμε όλοι μαζί».

Όπως έγραφε την Πέμπτη η «Κ», οι εξελίξεις στις τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας ωθούν πολλούς καταναλωτές στο να αναζητήσουν λύσεις για τη θέρμανση του σπιτιού τους σε πιο παραδοσιακά μέσα, όπως είναι οι ξυλόσομπες.

Το πρώτο δεκαήμερο του φετινού Σεπτεμβρίου οι αναζητήσεις για καύσιμες ύλες (πέλετ, μπρικέτες, προσανάμματα) ήταν σχεδόν εξαπλάσιες (484%) σε σύγκριση με το πρώτο δεκαήμερο του περυσινού Σεπτεμβρίου. Κατά 318% ήταν αυξημένες οι αναζητήσεις για ξυλόσομπες, κατά 122% για σόμπες πέλετ και κατά 107% για τζάκια. Οι τιμές των καυσόξυλων έχουν αυξηθεί κατά 30%-40% σε σύγκριση με πέρυσι, με το κυβικό από τα 100 ευρώ πέρυσι να φθάνει φέτος στα 140 ευρώ.

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή