Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες: Ευκολότερη η βίζα Σένγκεν στο ουγγρικό ή το ελληνικό προξενείο

Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες: Ευκολότερη η βίζα Σένγκεν στο ουγγρικό ή το ελληνικό προξενείο

Μεγάλο κομμάτι της ζήτησης στη Ρωσία για ταξίδια στη ζώνη Σένγκεν πέφτει στην Ελλάδα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό τις τρέχουσες συνθήκες, είναι ευκολότερο για τους Ρώσους επαγγελματίες του τουρισμού να αποκτήσουν βίζα Σένγκεν για την Ουγγαρία και την Ελλάδα, ανέφερε η Ενωση Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ATOR) την Τρίτη, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Μπορείτε εύκολα και γρήγορα να λάβετε βίζα Σένγκεν για ένα τουριστικό ταξίδι στην Ουγγαρία. Χάρη σε μια σταθερή πολιτική βίζας, αυτή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς χώρες στην Ευρώπη μεταξύ των Ρώσων, ακόμη και υπό κυρώσεις. Η Ουγγαρία είναι μία από τις δύο χώρες τς Ευρωπαϊκής Ενωσης όπου οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που είναι διαπιστευμένοι στο προξενείο έχουν πλεονέκτημα με τη μορφή της ποσόστωσης», ανέφερε η ATOR σε δήλωση.

Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα της ΕΕ όπου οι τουριστικοί πράκτορες έχουν τη δική τους, ξεχωριστή είσοδο, εκτός από τη γενική. «Δεν υπάρχουν ουρές εδώ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Οι υποβληθείσες αιτήσεις για την ουγγρική και την ελληνική βίζα Σένγκεν εξετάζονται κατά μέσο όρο 17-20 εργάσιμες ημέρες, αλλά είναι καλύτερο να υποβάλλονται έγγραφα τουλάχιστον ένα μήνα πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι, σημείωσε η ATOR.

Η ένωση υπενθύμισε ότι η Αυστρία, η Ελλάδα, η Κροατία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Σλοβενία, η Ελβετία και η Πορτογαλία εξακολουθούν να δέχονται έγγραφα από Ρώσους για βίζα Σένγκεν για τουριστικά ταξίδια. Ωστόσο, τώρα το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης για τουριστικά ταξίδια με την έκδοση βίζας Σένγκεν πέφτει σε πέντε χώρες της ΕΕ – Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ουγγαρία και Ελλάδα, τόνισε η ένωση των Ρώσων ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Πηγή: TASS

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή