Ανακοινώσεις Σκρέκα: 40 ευρώ η επιδότηση ανά μεγαβατώρα στα τιμολόγια ρεύματος τον Μάρτιο

Ανακοινώσεις Σκρέκα: 40 ευρώ η επιδότηση ανά μεγαβατώρα στα τιμολόγια ρεύματος τον Μάρτιο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις κρατικές επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τον Μάρτιο ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Το ύψος της επιδότησης παραμένει στο επίπεδο του Φεβρουαρίου ενώ τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, είναι κατά τι χαμηλότερα από αυτά του Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι τελικές τιμές που θα πληρώσουν οι καταναλωτές το Μάρτιο θα είναι αντίστοιχα ελαφρώς χαμηλότερες σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Για τους πελάτες της ΔΕΗ, που είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής, το τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 15,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα (19,5 αρχική τιμή μείον 4 λεπτά που είναι η επιδότηση).

Ο κ. Σκρέκας τόνισε στις σημερινές δηλώσεις του ότι η κρίση έχει αμβλυνθεί αλλά δεν έχει τελειώσει καθώς και ότι παραμένει η δέσμευση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκος Μητσοτάκη για θωράκιση της κοινωνίας απέναντι στην ενεργειακή κρίση που πλήττει όλη την Ευρώπη. «Οι Έλληνες, πρόσθεσε, έμειναν μακρυά από τις εξαιρετικά επώδυνες επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης».

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Σκρέκας:

Για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου:

  • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 KWh, η επιδότηση θα είναι 40 ευρώ/MWh. Η κατηγορία αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
  • Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 KWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανέρχεται στα 88 ευρώ/MWh.
  • Για τους αγρότες, η επιδότηση ανέρχεται στα 40 ευρώ /MWh.
  • Η συνολική επιδότηση ανέρχεται στα 58,5 εκατ. ευρώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή