Κ. Σκρέκας: Μόνιμη μείωση σε 880 κωδικούς προϊόντων

Κ. Σκρέκας: Μόνιμη μείωση σε 880 κωδικούς προϊόντων

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι οι 4.000 βασικοί κωδικοί προϊόντων στα σούπερ μάρκετ παράγουν το 90%του τζίρου, «άρα οι περίπου χίλιοι κωδικοί είναι ένα στα τέσσερα προϊόντα»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα, έχουμε ήδη ξεπεράσει τους 880 διαφορετικούς κωδικούς ταχέως κινουμένων καταναλωτικών προϊόντων, με μόνιμη μείωση τιμής, όταν ο αρχικός στόχος ήταν για 500 προϊόντα, είπε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, καταθέτοντας παράλληλα το διπλότυπο είσπραξης προστίμου ενός εκατομμυρίου ευρώ που επιβλήθηκε πρόσφατα στο πλαίσιο ελέγχων της αγοράς.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Πλεύσης Ελευθερίας, Ελενας Καραγεωργοπούλου, ο κ. Σκρέκας είπε ότι η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι προσπάθησε να συμφωνήσει για τη σταθεροποίηση των τιμών σε 500 προϊόντα για τρεις μήνες, «ενώ εμείς έχουμε ζητήσει να μειωθούν οι τιμές για έξι μήνες από τους προμηθευτές».

Σημείωσε ότι οι 4.000 βασικοί κωδικοί προϊόντων στα σούπερ μάρκετ παράγουν το 90%του τζίρου, «άρα οι περίπου χίλιοι κωδικοί είναι ένα στα τέσσερα προϊόντα». Δεν είναι ένα μικρό ποσοστό είπε ο κ. Σκρέκας, σημειώνοντας επίσης ότι στο «Καλάθι του νοικοκυριού» έχουμε 70 κωδικούς: «Από τότε που εφαρμόστηκε το “Καλάθι του νοικοκυριού”, διπλασιάστηκε ο τζίρος των προϊόντων που συμμετέχουν στο “Καλάθι”. Τι σημαίνει αυτό; Οτι αγοράζονται δύο φορές πιο πολύ αυτά τα προϊόντα. [..] Αυτό βοήθησε τους καταναλωτές που είχαν ανάγκη να έχουν πρόσβαση σε βασικά καταναλωτικά αγαθά».

Οσο για τους ελέγχους στην αγορά, και τα προσφάτως επιβληθέντα πρόστιμα, ρώτησε εάν υπάρχει μία ευρωπαϊκή χώρα η οποία έριξε ένα πρόστιμο, έστω και 10.000 ευρώ. Κατέθεσε μάλιστα στη Βουλή ένα διπλότυπο είσπραξης ενός εκατομμυρίου ευρώ τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Γιατί λέτε ότι δεν πληρώνονται, ότι δεν εισπράττονται τα πρόστιμα». Ανέφερε, δε, ότι πληρώθηκαν όλα τα πρόστιμα τα οποία επιβλήθηκαν το καλοκαίρι στις μεγάλες αλυσίδες που πουλούσαν ηλεκτρικά σκεύη. «Εισπράττονται λοιπόν τα πρόστιμα και θα συνεχίσουμε τους ελέγχους μέχρι τελικά να δούμε τις τιμές να αρχίσουν να μειώνονται» κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή