Υπέρ Υγείας και Παιδείας τα 17,39 εκατ. ευρώ από εγκληματικές ενέργειες

Υπέρ Υγείας και Παιδείας τα 17,39 εκατ. ευρώ από εγκληματικές ενέργειες

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις ανάγκες της Παιδείας και της Υγείας θα διατεθεί το ποσό των 17,39 εκατ. ευρώ, που προέρχεται από εγκληματικές ενέργειες κατά του ελληνικού Δημοσίου.

Σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας με τους υπουργούς Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο και Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη θα ανακοινώσουν σε ποιους τομείς θα διατεθούν τα 17,3 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι τα 17,3 εκατ. ευρώ κατατέθηκαν στον ειδικό λογαριασμό που είχε ανοιχθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος για τη συγκέντρωση ποσών που αποτελούν προϊόντα εγκληματικών ενεργειών κατά του ελληνικού Δημοσίου.

Τρεις από τους κατηγορουμένους από την υπόθεση με τις μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα έχουν προχωρήσει σε επιστροφή μέρους των χρημάτων που πήραν για τις υπηρεσίες που παρείχαν σε εταιρείες οπλικών συστημάτων. Ο Αντώνης Κάντας έχει επιστρέψει συνολικά 9.821.298 ευρώ, ο Γιώργος Καμάρης (ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση του οπλικού συστήματος Tor Μ1) κατέθεσε 7.352.222 ευρώ, ενώ ένας ακόμη κατηγορούμενος κατέθεσε ποσό ύψους 219.005 ευρώ, τα οποία προήλθαν από μίζες.

Οι τρεις υπουργοί θα ανακοινώσουν σήμερα τους τομείς όπου θα διατεθούν τα 17,3 εκατ. ευρώ. Στέλεχος του οικονομικού επιτελείου ανέφερε χθες ότι ο λογαριασμός αυτός αναμένεται να «μεγαλώσει» σημαντικά, υπογραμμίζοντας πως και τα ποσά αυτά θα διατεθούν υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή