Αιτήσεις υπαγωγής στον Επενδυτικό έως τέλος Φεβρουαρίου

Αιτήσεις υπαγωγής στον Επενδυτικό έως τέλος Φεβρουαρίου

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014 καλούνται να καταθέσουν αιτήσεις υπαγωγής στον επενδυτικό νόμο οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες, προκειμένου να ενισχυθούν στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου του τρέχοντος έτους. Μάλιστα, δεν θα δοθεί καμία παράταση στην παραπάνω ημερομηνία. Αν και βάσει των αλλαγών που είχαν γίνει στον επενδυτικό νόμο μόλις πέρυσι, οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να καταθέσουν αιτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, οι νέοι κοινοτικοί κανόνες που θα ισχύσουν από το δεύτερο εξάμηνο του 2014 στο πλαίσιο του χάρτη των περιφερειακών ενισχύσεων αλλάζουν τον αρχικό σχεδιασμό. Εξάλλου, εάν δεν γίνουν αυτές οι αλλαγές, η Ελλάδα και τα επενδυτικά σχέδια κινδυνεύουν να χάσουν τις ενισχύσεις.

Η καταληκτική ημερομηνία της 28ης Φεβρουαρίου για τον α΄ κύκλο θα θεσμοθετηθεί με τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες. Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης υποβολής των αιτήσεων για τον β΄ κύκλο θα καθορισθούν με υπουργική απόφαση. Η ημερομηνία της 28ης Φεβρουαρίου επελέγη έτσι ώστε το υπουργείο Ανάπτυξης να έχει το περιθώριο να ελέγξει, να αξιολογήσει και να εγκρίνει έως τον Ιούνιο τα επενδυτικά σχέδια που θεωρεί επιλέξιμα προς ενίσχυση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή