Σε επίπεδο υψηλότερο του ενός δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013

Σε επίπεδο υψηλότερο του ενός δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επίπεδο υψηλότερο του ενός δισ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το δημοσιονομικό κενό του 2014 δείχνουν ότι αμβλύνονται οι διαφωνίες των δύο πλευρών ενώ υπάρχει ακόμα απόσταση για τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2015 και τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στο πλαίσιο των προτάσεων του ΟΟΣΑ.

«Το ακριβές κενό θα φανεί σε επόμενη διαπραγμάτευση και όχι στην τωρινή» δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών για το κενό του 2015 σημειώνοντας μάλιστα ότι «εμείς δεν αναγνωρίζουμε δημοσιονομικό κενό τώρα για το 2015. Καλυπτόμαστε από τα μέτρα που έχουμε δώσει μέσω του μεσοπρόθεσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα το υπολογίζει σε δύο με τρία δισ. ενώ το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι δεν ξεπερνά το ένα δισ.

Στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να καταφτάσουν τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας και θα ακολουθήσουν οι επικεφαλής χωρίς να έχει οριστεί ακόμα ραντεβού με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή