Στις 31 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή πέντε φόρων

Στις 31 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή πέντε φόρων

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε φόρους που ανέρχονται σε δισ. ευρώ θα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέχρι την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου. Φόρος πολυτελούς διαβίωσης, ΦΑΠ των ετών 2011, 2012 και 2013, φόρος εισοδήματος και το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων είναι οι φόροι που πρέπει να καταβληθούν.

Η πληρωμή των φόρων γίνεται αποκλειστικά στις τράπεζες με την «Ταυτότητα οφειλής», την οποία οι φορολογούμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν από τον λογαριασμό τους στο Taxis. Ειδικότερα, μέχρι την Παρασκευή πρέπει να πληρωθούν:

1. Φόρος εισοδήματος (οικονομικού έτους 2013). Οσοι φορολογούμενοι έλαβαν χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα τον Νοέμβριο θα πρέπει να πληρώσουν εφάπαξ το ποσό του φόρου με έκπτωση 1,5%.

2. Φόρος πολυτελούς διαβίωσης. Οι φορολογούμενοι που διαθέτουν αυτοκίνητο 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, πισίνες και αεροσκάφη πρέπει να πληρώσουν τη δόση για τον φόρο που προκύπτει. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου, παρέχεται έκπτωση 1,5%.

3. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2011 και 2012. Πρόκειται για την έκτη δόση των δύο φόρων, που αφορούν ιδιοκτήτες ακινήτων συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Η έβδομη και τελευταία δόση θα καταβληθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

4. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας του έτους 2013. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να πληρώσουν την τέταρτη δόση του ΦΑΠ του 2013. Η πέμπτη δόση θα καταβληθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

5. ΕΕΤΗΔΕ 2012. Κατόπιν διασταυρώσεων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, εντοπίστηκαν αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν πληρώσει το ΕΕΤΗΔΕ του 2012.

Οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν αναδρομικά τον φόρο μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου. Οσοι δεν το πράξουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων, τόκων αλλά και κατασχέσεων καταθέσεων, εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τους φόρους μέσω πιστωτικής κάρτας ή μπορούν να ζητήσουν να υπαχθούν στη ρύθμιση των 12 δόσεων που παρέχει το υπουργείο Οικονομικών. Σε αυτή την περίπτωση θα επιβαρυνθούν με ετήσιο επιτόκιο 8,25%.

Η αίτηση για την πάγια ρύθμιση γίνεται ηλεκτρονικά, χωρίς να χρειαστεί η επίσκεψη του φορολογούμενου στην εφορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή