Eurostat: Πρωτιά Ελλάδας στην αύξηση διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα το 2013

Eurostat: Πρωτιά Ελλάδας στην αύξηση διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα το 2013

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

  

Τη μεγαλύτερη αύξηση διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα στην ΕΕ κατέγραψε το 2013 η Ελλάδα (11,7%), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη Eurostat, o αριθμός των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα της ΕΕ αυξήθηκε, το 2013, σχεδόν σε όλα τα κράτη- μέλη, εκτός από την Ιταλία, την Κύπρο, την Τσεχία, τη Φινλανδία και το Βέλγιο. Η Ελλάδα κατέγραψε την υψηλότερη αύξηση στην ΕΕ (11,7%) και ακολουθούν η Μάλτα (7,8%), η Λετονία (7,3%), η Μ. Βρετανία (6,5%) και η Βουλγαρία (6,2%).

Σε απόλυτους αριθμούς, οι περισσότερες διανυκτερεύσεις καταγράφηκαν στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στη Γερμανία και στη Μ. Βρετανία. Τα πέντε αυτά κράτη- μέλη αντιπροσωπεύουν το 70% του συνόλου των τουριστικών διανυκτερεύσεων στην «ΕΕ των 28».

Συνολικά, στην ΕΕ σημειώθηκε ρεκόρ στον αριθμό των διανυκτερεύσεων το 2013 (2,6 δισεκατομμύρια διανυκτερεύσεις) και αύξηση κατά 1,6%, σε σχέση με το 2012.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την Ελλάδα, το 2013 καταγράφηκαν 87,3 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα, εκ των οποίων το 79% αφορά αλλοδαπούς και το 21% Έλληνες. Σε σχέση με το 2012, οι διανυκτερεύσεις αλλοδαπών αυξήθηκαν κατά 13,2%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή