Στη Βουλή το νομοσχέδιο για σύσταση φορέα εξωστρέφειας

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για σύσταση φορέα εξωστρέφειας

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Βουλή κατατέθηκε χθες το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τη σύσταση του ενιαίου φορέα εξωστρέφειας. Υπό τον νέο φορέα με την ονομασία «Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.» το ΥΠΑΝ φιλοδοξεί να βάλει κάτω από μια «ομπρέλα» τις εξαγωγές και την προσέλκυση επενδύσεων. Βεβαίως, η δημιουργία του ενιαίου φορέα συνεπάγεται τη λύση και εκκαθάριση του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), οι υπάλληλοι του οποίου θα περάσουν από διαδικασία αξιολόγησης και θα τοποθετηθούν σε νέες θέσεις στη νέα εταιρεία. Οσοι δεν αναλάβουν υπηρεσία, θα απολυθούν με τη νόμιμη αποζημίωση.

Στον νέο φορέα μεταφέρεται και το σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης πληροφοριών του υπουργείου Εξωτερικών «Ηλεκτρονική Πύλη (Agora)». Επίσης, στον νέο φορέα ανατίθεται η διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό ή υπουργούς κατά τη διάρκεια των επίσημων επισκέψεών τους στο εξωτερικό. Ο φορέας έχει μετοχικό κεφάλαιο 293.513 ευρώ και καλύπτεται από το ελληνικό Δημόσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή