Πρόταση για 10ετές επενδυτικό πρόγραμμα

Πρόταση για 10ετές επενδυτικό πρόγραμμα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αύξηση της απασχόλησης αποτελεί τον τρόπο για να αλλάξει η πορεία της Ευρώπης και να υπάρξει έξοδος από την κρίση, σύμφωνα με τις προτάσεις που κατέθεσαν οι ηγέτες των ευρωπαϊκών συνδικάτων κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) που διοργανώθηκε από τη ΓΣΕΕ στην Αθήνα, με την ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Ελλάδα και των επικείμενων ευρωεκλογών.

Το πρόγραμμα των συνδικάτων θέτει «έναν επενδυτικό στόχο της τάξεως του 2% του ΑΕΠ της Ε.Ε. ετησίως για μια περίοδο 10 ετών που αναμένεται να συμβάλει στην τόνωση των ιδιωτικών επενδύσεων μέσα από τον προσανατολισμό τους προς καινοτόμα προγράμματα εκσυγχρονισμού».

Παράλληλα τα συνδικάτα της Ευρώπης προσανατολίζονται στη διοργάνωση πανευρωπαϊκού συλλαλητηρίου στις Βρυξέλλες, τον ερχόμενο Απρίλιο, εναντίον των πολιτικών της λιτότητας.

Κατά τη συνάντηση έγιναν εισηγήσεις από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο, τον γενικό γραμματέα Νίκο Κιουτσούκη, τον πρόεδρο της ΣΕΣ Ιγνάτιο Τόχο, τη γενική γραμματέα Μπερναντέντ Σεγκόλ, καθώς επίσης ηγετών και προσωπικοτήτων και άλλων κορυφαίων ευρωπαϊκών συνδικάτων από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Κύπρο και τη Γαλλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή