Σύντομα (15/2/14)

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία για το κόστος συναλλαγών με κάρτες

Ανησυχία προξενεί στους Ευρωπαίους καταναλωτές η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που βρίσκεται αυτή την περίοδο υπό συζήτηση και η οποία ενδέχεται να καταστήσει τις συναλλαγές με κάρτα πιο ακριβές και περισσότερο πολύπλοκες, σύμφωνα με έρευνα της ΜasterCard, η οποία δείχνει ότι 2 στους 3 καταναλωτές στην Ε.Ε. πιστεύουν ότι η πρόταση για τη θέσπιση ανωτάτου ορίου στις διατραπεζικές προμήθειες θα είχε αρνητικές επιπτώσεις για τους ίδιους. Η έρευνα, την οποία διεξήγαγε η IPSOS για λογαριασμό της MasterCard, εμφανίζει το 65% των καταναλωτών να φοβάται ότι η έλλειψη ευελιξίας στις διατραπεζικές προμήθειες θα βλάψει το συμφέρον τους. Ακόμη πιο υψηλό (82%) είναι το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι οι έμποροι δεν πρόκειται να μετακυλίσουν στις τελικές τιμές οποιοδήποτε όφελος έχουν από τη μείωση του κόστους χρήσης των συστημάτων ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Σότσι: Ελληνική γεύση

Τη διοργάνωση ελληνικής βραδιάς και γευσιγνωσίας σε αίθουσα που παραχωρήθηκε από το Οικονομικό και Τουριστικό Πανεπιστήμιο του Σότσι, για περίπου 100 άτομα, με προϊόντα από τη χώρα μας, προγραμμάτισε το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Ρωσία στο πλαίσιο φόρουμ για τον εξερχόμενο τουρισμό κατά τη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Η εκδήλωση εντάσσεται στις ενέργειες προβολής του ελληνικού τουριστικού προορισμού στη Ρωσία.

Απόκτηση πακέτου μετοχών

Το 73% των μετοχών της εταιρείας πληροφορικής Encode απέκτησε η εταιρεία Lysys. Η τελευταία είναι εταιρεία που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής με έμφαση στον τομέα ασφάλειας και διαχείρισης συστημάτων. Μέτοχοί της είναι οι ιδρυτές της και τα μέλη της διοίκησης του ομίλου, ενώ το 51% κατέχει ένα διεθνές fund που ονομάζεται Platis. Σύμφωνα με τον κ. Χάρη Κούτα, διευθύνοντα σύμβουλο της Lysys, o όμιλος δημιουργήθηκε το 2009, έχει την έδρα του στο Λουξεμβούργο, αλλά στην Ελλάδα απασχολείται το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού, προσφέροντας λύσεις κυρίως στις αγορές της Μέσης Ανατολής. «Η ένταξή μας στον όμιλο της Lysys, σε συνδυασμό με τη μοναδική τεχνογνωσία αλλά και τη διεθνή παρουσία της Encode, δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για περαιτέρω διεθνή ανάπτυξη & καταξίωση», σχολίασε ο πρόεδρος της Encode, Αλέξ. Δότσης. «Η επένδυσή μας στην Encode είναι σε συμφωνία με τη στρατηγική μας να εξυπηρετούμε τις διεθνείς ανάγκες των πελατών μας», σχολίασε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Lysys, Χ. Κούτας.

Bloomberg: Ελληνικό, μια πολύ φιλόδοξη αποκρατικοποίηση

Μία από τις πιο φιλόδοξες ιδιωτικοποιήσεις στην Ευρώπη χαρακτηρίζει την αξιοποίηση του Ελληνικού δημοσίευμα του Bloomberg, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι εάν τα καταφέρει η κυβέρνηση, τότε η εμπιστοσύνη θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Σύμφωνα με αναλυτές που μιλούν στο πρακτορείο, η αξιοποίηση του Ελληνικού θα τονώσει την οικονομική δραστηριότητα, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη χώρα. Ακόμη και αν η κυβέρνηση αναγκαστεί να πουλήσει σε χαμηλότερη τιμή από αυτή που επιθυμεί, θα δημιουργηθούν σημαντικές εξωτερικές οικονομίες από την αξιοποίηση του Ελληνικού. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τις καθυστερήσεις των ιδιωτικοποιήσεων, με το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι στιγμής να έχει οριστικοποιήσει συμφωνίες ύψους 4 δισ. ευρώ και να έχει εισπράξει 2,6 δισ. ευρώ, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και για την αποτυχία να εξασφαλίσει κάποια προσφορά για το εθνικό μονοπώλιο φυσικού αερίου, παρά τις προσδοκίες ότι η ρωσική Gazprom θα πλειοδοτούσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή